Geen tijd om sms’jes te sturen naar je lief? Deze app doet het voor jou

Zo druk aan het gamen met je vrienden dat je geen tijd hebt om een lief berichtje te sturen naar je vriendin? Geen probleem, want de BroApp doet dat voor jou. Echt waar.

De app werd ontwikkeld door twee Australische mannen, James en Tom, nadat die laatste merkte dat zijn vriendin geïrriteerd was als hij haar sms’jes niet beantwoordde. Omdat de jongeman natuurlijk niet de moeite wou nemen om elke keer te antwoorden, creëerde hij een app die dat voor hem kan doen.

De app bevat 12 standaardsms’jes, zoals “Miss you” of “Hi darl, how did you go today?”. Gelukkig voor de Nederlandstalige gebruikers – en de jongemannen die het toch wat persoonlijker willen – kan je de tekstjes ook zelf invullen.

Zo werkt het

Om de app te gebruiken, moet je eerst inloggen en de naam van je vriendin en haar contactgegevens in je telefoon selecteren. Daarna kan je een aantal sms’jes samenstellen die automatisch verstuurd worden in de loop van de dag. De app gebruikt “geavanceerde algoritmes” om te bepalen welk moment het beste is om een sms’je te sturen, aldus de ontwikkelaars aan The Telegraph.

Tijdens de ontwikkeling stootten Tom en James op een aantal problemen. Zo verstuurde de app bijvoorbeeld sms’jes naar Toms vriendin, terwijl hij naast haar in de zetel zat. Ook daar hebben de twee iets op gevonden: als je verbonden bent met het WiFi-netwerk van je vriendin, wordt er niks verzonden. En ook als je toch nog eens zelf een sms’je verstuurt, worden die van de app tegengehouden.

Om ervoor te zorgen dat je vriendin de app niet kan ontdekken, is er ook een “veiligheidsslot voor vriendinnen” ingebouwd. Dat zorgt ervoor dat er een lijst van cadeautjesideeën verschijnt als ze de app probeert te openen. Slim gezien (ahum).

Wij zeggen: slecht idee

Volgens de feedback van de eerste gebruikers is de app de ideale manier om je relatie vooruit te helpen. De vraag is: komt die feedback van jongemannen die de app gebruiken, of van vriendinnen die onder de indruk zijn? Wij gokken op het eerste.

Want eerlijk gezegd: wij geloven niet dat veel vrouwen erin zullen trappen. We kennen jullie maar al te goed en zullen het onmiddellijk verdacht vinden als we ineens elke dag een sms’je krijgen om te vragen hoe onze dag was. Als we dan te weten komen hoe de vork in de steel zit, zullen we – op zijn zachtst gezegd – niet blij zijn.

En dan hebben we het nog niet gehad over hoe stereotiep het idee is dat vrouwen elk uur van de dag hunkeren naar een sms’je van hun lief. Gelooft iemand dat echt?

Wil je het toch proberen? Luie jongemannen met een iPhone zullen nog even moeten wachten, want de app voor iOS is nog in ontwikkeling. Android-gebruikers kunnen de app hier wel al downloaden voor 1,49 euro. Maar zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben voor de gevolgen…

Meer
Lees meer...