Gerucht: Apple komt in 2023 met opvouwbare iPhone

Apple lijkt te werken aan een opvouwbare iPhone die het in 2023 op de markt wil brengen. Het toestel zou een schermgrootte hebben van 8 inch.

In het nieuws: Het nieuws over de plannen van Apple voor een opvouwbare iPhone komt van de website MacRumors. Zij baseren zich daarbij op informatie van Apple-analyst Ming-Chi Kuo op basis van fabrikanten.

Wat mogen we verwachten? Er zijn al langer geruchten dat Apple – in navolging van heel wat concurrenten – een opvouwbare iPhone op de markt wil brengen. Het is echter de eerste keer dat die redelijk concrete informatie bevatten over hoe die smartphone er zou uitzien.

  • De eerste opvouwbare iPhone zou een QHD + flexibel OLED-scherm van 8 inch krijgen. Qua schermgrootte ligt dat ergens tussen de iPad Mini en de gewone iPad.
  • Het touchscherm zou gebruik maken van een technologie met zilveren nanodraad. Het voordeel daarvan is dat het schermen in de toekomst de mogelijkheid geeft om op meer dan één plaats geplooid te worden. Zo zou Apple volgens Kuo een voorsprong kunnen nemen op de concurrentie.
  • Op basis van de capaciteit van de gecontacteerde fabrikanten wordt geschat dat Apple met zijn opvouwbare iPhone in 2023 op de markt zou komen met 15 à 20 miljoen stuks.
Meer
Lees meer...