Twee opvouwbare iPhones doorstaan interne tests van Apple

Twee prototypes van opvouwbare iPhones lijken de interne duurzaamheidstests van Apple te hebben doorstaan. Dat wil echter nog niet zeggen dat de toestellen direct op de markt zullen komen. De testen gingen namelijk puur over het vouwscharniersysteem.

In het nieuws: De website MacRumors meldt op basis van de Taiwanese site Economic Daily News dat twee prototypes opvouwbare iPhones interne tests over duurzaamheid hebben doorstaan. De tests zouden uitgevoerd zijn in de fabriek van Foxconn in Shenzhen in China. Daarbij zou de focus hebben gelegen op het scharniersysteem dat door Apple is ontworpen.

Om welke toestellen gaat het? De twee prototypes zijn twee compleet verschillende opvouwbare iPhones die door Apple momenteel in ontwikkeling zijn. Het is onduidelijk of beide systemen hetzelfde vouwscharniersysteem gebruiken.

 • Het eerste model zou een iPhone zijn die eigenlijk twee aparte schermen heeft naast elkaar.
  • Over dat model verschenen in juni van 2020 al de eerste geruchten.
  • Deze iPhone bevat dus twee schermen naast elkaar met een scharnier ertussen zodat de schermen naar binnen toeplooien.
  • Ondanks de twee verschillende schermen, zou de display er “redelijk doorlopend en naadloos” uitzien.
 • Het tweede model dat Apple test is een zogenaamde clamshell. Dat is een opvouwbaar toestel dat naar boven opengaat, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Z Flip.
  • Apple zou hiervoor gebruik maken van flexibele OLED-schermen van Samsung. Dat bevestigt eerdere geruchten dat het bedrijf “een groot aantal” van die opvouwbare displays heeft besteld voor testdoeleinden.

Hoe concreet zijn de plannen van Apple? Het is nog onduidelijk wanneer Apple precies van plan is om een opvouwbare iPhone op de markt te brengen.

 • Volgens dit rapport waren de geteste prototypes nog geen volledig werkende toestellen. De tests focusten zich dan ook enkel op het scharniersysteem.
 • Op basis van deze testresultaten zou Apple nu gaan beslissen welk model het de komende tijd verder wil ontwikkelen. Er zou namelijk voorlopig maar één opvouwbare iPhone verder ontwikkeld worden.
 • Het rapport voorspelt dan ook dat Apple pas eind 2022 of zelfs maar begin 2023 een opvouwbare iPhone op de markt zal brengen. Dat die er komt, lijkt wel steeds waarschijnlijker. Al sinds 2016 vraagt Apple regelmatig patenten aan die betrekking hebben op zo’n opvouwbare smartphone.
Meer
Lees meer...