Gerucht: Samsung werkt aan goedkopere Galaxy Z Flip Lite

Samsung lijkt in 2021 werk te willen maken van een iets goedkopere opvouwbare smartphone. Verschillende bronnen melden namelijk dat het bedrijf plannen heeft om een soort Galaxy Z Flip Lite op de markt te brengen. Dat toestel zou een lichtere processor hebben en niet compatibel zijn met 5G, maar wel een veel lager prijskaartje hebben dan dat van zijn voorganger.

In het nieuws: Ross Young, marktanalist op het vlak van displays, deelde vorige week informatie over een toekomstige smartphone met de naam Samsung Galaxy Z Flip Lite. De website Galaxy Club bevestigt dat nieuws en komt meteen ook met het modelnummer van die nieuwe smartphone. Aan de hand daarvan kan meteen voorspeld worden wat we mogen verwachten van deze meer betaalbare foldable.

Om welke toestel gaat het? Deze goedkopere opvouwbare smartphone lijkt een opvolger te worden van de Samsung Galaxy Z Flip.

  • Naast de Galaxy Fold, kwam Samsung begin 2020 ook met de Galaxy Z Flip. Dat was hun eerste smartphone die naar boven openklapt in plaats van opzij.
  • Naar alle verwachting krijgt deze Z Flip volgend jaar een opvolger. Die zou volgens de geruchten Galaxy Z Flip 3 heten omdat er van de eerste versie twee modellen waren, met en zonder 5G.
  • Nu blijkt echter dat ook deze Z Flip 3 een versie zou krijgen zonder 5G. Dat concludeert de website Galaxy Club uit het modelnummer SM-F720F.
    • Die F op het einde wijst er namelijk op dat het een 4G/LTE-telefoon is. Toestellen met 5G hebben namelijk een modelnummer dat eindigt op B.
    • Bovendien wijst die F er ook op dat het gaat om een model voor de internationale markt. We zullen het toestel dus ook in Europa kunnen kopen.
  • Als Samsung ervoor kiest om een nieuw toestel op de markt te brengen zonder 5G zal de smartphone automatisch ook een oudere processor hebben. De laatste high-end LTE-only processor die op de markt kwam, is namelijk de Snapdragon 855 Plus. Dat is exact dezelfde processor die in de Samsung Galaxy Z Flip gebruikt wordt. Eventueel kan er ook gekozen worden voor de Snapdragon 865 met een LTE-modem of voor de Exynos 990, die gebruikt wordt in de Samsung Galaxy S20 Fan Edition.

Hoewel zal deze Z Flip Lite kosten? Concrete informatie over de prijs dat dit toekomstige toestel is er nog niet. Analisten voorspellen dat die prijs eventueel onder de 1.000 euro zou kunnen liggen. Daarmee zou Samsung een belangrijke symbolische grens doorbreken voor een foldable smartphone. De Samsung Galaxy Z Flip kostte bij de lancering namelijk 1.500 euro en heeft nu nog steeds een prijskaartje van 1.349 euro.

Wanneer mogen deze Z Flip Lite verwachten? Vermoedelijk moeten we nog even wachten voor Samsung de volgende generatie foldables voorstelt. De meeste geruchten verwachten de lancering daarvan in mei of juni.

Meer
Lees meer...