‘Apple heeft prototype iPhone met twee schermen’

Na heel wat andere merken, lijkt ook Apple bezig met het ontwikkelen van een smartphone met meer dan één scherm. Volgens de bekende analist Jon Prosser is er een prototype iPhone met twee schermen aan de binnenkant. Of dit ‘foldable‘ model ook ooit echt op de markt zal komen, is niet geweten.

8AM Tech

In het nieuws: Het nieuws over het prototype van Apple komt van Jon Prosser, een bekende leaker die de voorbije maanden een stevige reputatie wist op te bouwen met goede voorspellingen. Volgens hem gaat het niet echt om een foldable iPhone, maar om twee aparte schermen met een scharnier ertussen.

De details: Een afbeelding over hoe dat prototype van Apple eruitziet, is er niet, maar toch kunnen we ons met de informatie van Jon Prosser een goed beeld vormen.

  • Deze ‘foldable’ iPhone zou eigenlijk twee schermen naast elkaar hebben, met een scharnier ertussen zodat de schermen naar binnen toeplooien.
  • De schermen zouden geen randen bevatten. Daarnaast is er ook geen inkeping (of notch) voor een camera.
  • Aan de buitenkant van het prototype is nog een klein extra scherm voorzien. Daarin zit Face ID verwerkt om je iPhone te ontgrendelen.
  • Hoewel het om twee aparte schermen naast elkaar gaat, ziet het geheel er volgens Jon Prosserdoorlopend en naadloos” uit.
  • Qua design valt deze iPhone te vergelijken met de iPhone 11 met afgeronde roestvrijstalen randen.

Andere merken? Apple is niet het eerste smartphonemerk dat denkt aan een model met meer dan één scherm. Heel wat anderen hebben zelfs al zo’n smartphone op de markt.

  • In 2019 kwamen zowel Samsung als Huawei op het Mobile World Congress in Barcelona met een foldable smartphone voor het bredere publiek. De Samsung Galaxy Fold en de Huawei Mate X kenden wat kinderziektes, maar trokken toch de nodige belangstelling.
  • Eind 2019 kwamen zowel Motorola als Samsung met een nieuw soort plooibare smartphone op de markt. De Motorola Razr en Samsung Galaxy Z Flip klappen horizontaal open en zien er meer uit zoals vroegere flip phones.
  • Ondertussen stelde Huawei ook zijn veelbelovende opvolger van de Mate X voor: de Huawei Mate Xs.

Conclusie: Geen van de vorige modellen wist voorlopig de weg te vinden naar het grote publiek. De grootste redenen daarvoor zijn ongetwijfeld de prijs en de breekbaarheid van deze smartphones. Aangezien Apple erom bekend staat enkel hardware op de markt te brengen die honderd procent betrouwbaar is, mogen we ervan uitgaan dat dat laatste probleem opgelost zal zijn bij een foldable iPhone. Meer dan waarschijnlijk zullen fans van Apple op dat moment ook bereid zijn om de hoge prijs op tafel te leggen. Of dat in de nabije toekomst zal zijn, is moeilijker te voorspellen.

Meer
Lees meer...