Gerucht: iPhone 14 Pro krijgt camera van 48 MP

Apple lijkt van plan om de komende jaren werk te maken van een forse upgrade van de camera bij de iPhone. Zo zou de iPhone 14 Pro een 48 megapixelcamera krijgen en wil het bedrijf in 2023 met een periscooplens op de markt komen.

In het nieuws: Het nieuws over de plannen van Apple met de camera’s van hun toekomstige modellen van de iPhone komen van de bekende analist Ming-Chi Kuo. Die schreef een onderzoeksnota in samenwerking met TF International Securities, die kon ingekeken worden door de website MacRumors. In die nota voorspelt Kuo dat Apple ervoor zal zorgden dat het Taiwanese bedrijf Largan Precision, nu al de grootste producent van smartphonelenzen ter wereld, de komende twee jaar nog aan marktaandeel zal winnen.

Wat zijn de plannen van Apple voor de iPhone 14 Pro?

  • In zijn meest recente onderzoeksnota gaat Kuo niet verder in detail in op de concrete plannen van Apple. In het verleden verduidelijkte hij echter wel dat het bedrijf volgens hem enkel van plan is om de iPhone 14 Pro (Max) te voorzien van een camera van 48 MP.
  • Die 48 megapixels moeten het mogelijk maken om te filmen in 8K, in tegenstelling tot de huidige 4K. Het voordeel daarvan is dat deze video’s in hoge resolutie ideaal zijn om te bekijken in de AR/VR-headset, die Apple volgens de geruchten wil lanceren in 2022.
  • Daarnaast zou de 48 MP-lens ook moeten helpen om betere foto’s bij weinig licht te maken. Daarvoor zou de iPhone 14 Pro gebruik maken van ‘pixel binning‘, een techniek die ook onder andere Samsung al heeft toegepast in zijn smartphone. Pixel binning kan bij weinig licht vier pixels samenvoegen om zo heldere foto’s af te leveren in 12 MP. Bij voldoende licht kan je hierbij wel gebruik maken van de volledige 48 megapixels.

Wat zijn de plannen van Apple voor de iPhone 15?

  • Het rapport van Ming-Chi Kuo kijkt ook al verder vooruit naar de iPhone 15, die in het najaar van 2023 op de markt zal komen.
  • Bij die modellen zou Apple eindelijk periscooplenzen introduceren. Deze lenzen zijn op een speciale manier gebogen, waardoor ze veel meer optisch kunnen zoomen zonder de iPhone dikker te maken. Onder andere Huawei gebruikte in het verleden al deze techniek bij de Huawei P40 Pro+. Deze smartphone beschikt op die manier over 10x optische zoom, terwijl de iPhone 13 Pro beperkt is tot 3x optische zoom.
Meer
Lees meer...