Left Right
scrollTop top

Getest én goedgekeurd: 20 beautyproducten onder de 20 euro waarmee je probleemloos de herfst doorkomt


Getest én goedgekeurd: 20 beautyproducten onder de 20 euro waarmee je probleemloos de herfst doorkomt

Het is weer zover, de herfst is er en je voelt het waarschijnlijk al aan je haar en huid. Opeens is alles anders: je huid is droger, je haar voelt minder zacht aan en je hebt geen idee waarom die pukkels er opeens staan. Dit is wat je kan gebruiken om droogheid en onzuiverheden aan te pakken en je klaar te maken voor de herfst (en winter). 

We beginnen met ons haar, want daar gebeurt echt van alles mee zodra de herfst er is. Ons haar kan uitrdrogen, voelt pluizig aan en bepaalde modellen passen gewoon niet meer, zelfs een messy bun … Vooraleer je een bezoekje vastlegt bij de kapper, moet je je verzorging herbekijken en dit eens proberen.

Haar en kapsel

1. Vochtinbrengende shampoo – Guhl: 6,99 euro

Kruidvat

We beginnen bij het begin: een vochtinbrengende shampoo. Een foute shampoo gebruiken, zorgt ervoor dat je haar minder gezond lijkt. Een vochtinbrengende shampoo hydrateert je haar en zorgt ervoor dat het minder dof wordt. Door een vochtinbrengende shampoo te gebruiken, krijgt je haar sneller een gezonde uitstraling.

2. Shampoo met Aloë Vera – Nature Moments: 2,79 euro

Kruidvat

Aloë vera staat bekend om uitdroging te voorkomen. Zowel in producten voor je haar als voor je huid is de olie van de plant ideaal.

3. Conditioner – Dove: 4,99 euro

Dove

Om je doffe haren levendiger te maken zou je een conditioner moeten gebruiken met een voedende olie. In de conditioner van Dove zit macadamia-olie, een olie die je haar verzacht zonder het vettig te maken.

4. Conditioner – HerbOlive: 14,95 euro

Herbolive
Een conditioner waarin arganolie zit, zorgt ook voor een herstel van je haar.

5. Haarmasker – L’Oréal: 6,99 euro

L’Oréal

Een haarmasker kan je haar de nodige bescherming geven tijdens de herfst. Om een beter effect te hebben en een goede herstel, kan je het masker wat langer laten inwerken. Na het gebruik van een masker merk je meteen dat je haar zachter aanvoelt.

6. Haarmasker – Naturelia: 15,95 euro

Naturella

Dit haarmasker is heel intensief en effectief voor droog en zelfs gekleurd haar. In dit product zitten olijfolie en aloë vera, een ideale combinatie voor een diepe hydratatie en versterking van het haar.

7. Haarolie – L’Oréal: 7,95 euro

L’Oréal

Als je haar al heel dof is geworden door het herfstweer dan is een haarolie een perfect reddingsmiddel. Zo’n olie zorgt voor extra bescherming en voedt je haar zodat het niet nóg doffer wordt. Ook al denk je dat je haar niet meer te redden valt, kan zo’n olie je droge haren toch nog doen glanzen.

Let wel op: eens je haren gesplitst zijn, is een bezoekje naar de kapper wel nodig. Gesplitste haarpunten kan je niet ongedaan maken door een crème of een olie.

8. Oiltreatment – Jenoris: 5,90 euro

Jenoris

Om je haren echt te redden is een olie ideaal. Deze treatment voorkomt gespleten haarpunten en is perfect om pluizig haar tijdens de herfst en winter te behandelen. Door onder andere de pistachenotenolie wordt je haar terug zacht en gezond.

Lichaam en gezicht

We gaan je niet uitleggen dat gezichtsverzorging ook belangrijk is in de herfst en winter. Je hangt waarschijnlijk vast aan een bepaalde dagcrème dus je hoeft niet per se te veranderen. Zolang je tijdens koude dagen denkt aan een hydraterende dagcrème, dan zit je safe. Maar een dagcrème is zeker niet het enige dat nodig is.

Soms durven wij wel eens bepaalde producten te ‘vergeten’, maar het zijn net die kleine details die ervoor zorgen dat je huid de nodige verzorging krijgt. Als je je huid goed verzorgt en hydrateert dan merk je dat het ook in de herfst en winter niet dof wordt maar straalt.

9. Reinigingsmelk – Garnier: 5,28 euro

Garnier
Om je make-up te verwijderen, moet je een reinigingsmelk gebruiken. Deze van Garnier is verrijkt met bloemenhoning waardoor je je huid reinigt en tegelijk verzacht. Zo’n voedende reinigingsmelk is ideaal voor een droge huid tijdens koudere dagen.

10. Gezichtsreiniging – Biodermal: 8,74 euro

Biodermal

Je huid komt in aanraking met heel wat zaken, dus moet je ze elke dag goed reinigen. Om geen doffe huid te krijgen of om je doffe herfsthuidje aan te pakken, reinig je best met hydraterende producten. Zo wordt je huid verfrist en voelt ze veel zachter aan.

11. Tonic – L’Oréal: 4,89 euro

L’Oréal
Een tonic is, vooral als het kouder wordt, onmisbaar als je jouw huid goed wil verzorgen. Om herfstdroogtes te vermijden of herstellen, kan je beter een tonic gebruiken waarin verzachtende bestanddelen zitten. In verschillende bloemen vind je zo’n verzachtende middelen. Daarom is een tonic met bloemen (zoals jasmijn) ideaal voor je huid tijdens de herfst en winter.

12. Gezichtsserum – Nivea: 9,24 euro

Nivea

Naast een dagcrème is een gezichtsserum ook nodig tijdens koude dagen. Vooral als je oneffenheden en vlekjes hebt, kan zo’n serum heel goed helpen. Het egaliseert je huid en zorgt ervoor dat je geen droge plekken meer hebt. Als je hier en daar al een rimpeltje krijgt, dan kan zo’n serum ook ideaal zijn. Heel belangrijk: zoek in de winkel naar een serum die bij je huid past.

13. Lichaamsscrub – Pure: 5,59 euro

Pure

Vooraleer je je lichaam insmeert, moet je natuurlijk ervoor zorgen dat alle dode huidcellen van je lichaam zijn verwijderd. Dit brengt ons tot het volgende: een goede scrub.

Zoals eerder vermeld, zijn verzorgingsproducten met natuurlijke oliën beter voor een droge huid. Ook voor een scrub geldt hetzelfde. Daarom is het aangeraden om een natuurlijke scrub te nemen met een bepaalde olie (kokosnoot, amandel, aloë vera, … ). Hierdoor krijgt je lichaam de nodige verzorging door de dode huidcellen te verwijderen en een extra zachtheid van de olie.

Voor je gezicht gebruik je nooit een lichaamsscrub, maar een gezichtsscrub.

14. Lichaamsscrub – Örtte: 19,95 euro

Örtte
Deze scrub bestaat uit natuurlijke producten en is geschikt om van je droge huid af te geraken. Het collageen verzorgt, verzacht en verstevigt de huid.

15. Gezichtsscrub – HerbOlive: 19,50 euro

HerbOlive

Deze exfoliërende gezichtscrème met amandelkorrel en biologische aloë zorgt ervoor dat al je dode huidcellen van je huid verdwijnen. Een fris gezicht gegarandeerd!

16. Bodylotion – Bioderma: 10,69 euro

Bioderma

Je huid moet je altijd goed insmeren, maar in de herfst en winter heeft ze extra zorg nodig. Als het kouder wordt, droogt je huid sneller uit. Net zoals je gezicht is het ook heel belangrijk om je gezicht in te smeren met een hydraterende lotion. Let op: zonder je huid te scrubben, heeft een lotion weinig nut.

17. Bodymilk – Garnier: 4,39

Garnier

Een bodymilk waarin verschillende oliën zitten, kan je huid heel goed voeden. Zo’n crème boost je huid waardoor ze tijdens koude dagen zeker de nodige verzorging krijgt.

18. Douchegel – Sanex: 3,49 euro

Sanex
Als je geen risico’s wil nemen dan kan je voor de zekerheid je lichaam ook wassen met douchegel zonder zeep en parabenen. Zo’n douchegel zoals Sanex Zero% houdt de huid gezonder en droogt het minder snel uit.

19. Handcrème – Rituals: 9,50 euro

Rituals

Je handen moet je ook goed verzorgen als het kouder wordt. Tijdens de herfst en winter kan een ‘gewone handcrème’ misschien niet voldoende zijn. Daarom is het aangeraden om in deze periode een hydraterende handcrème te kiezen. Je kan zelfs eentje kiezen die specifiek voor droge handen dient.

20. Nagelriemolie – Herôme: 6,59 euro

Herôme

Je denkt waarschijnlijk niet meteen aan je nagelriem als je denkt aan verzorging. Maar als je je nagelriem beter verzorgt, vermijd je droge huid rondom je nagels. Stiekem wil iedereen toch mooie handen en nagels, niet?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…