Gezocht: pas afgestudeerde juristen en economisten

Heb jij een bachelordiploma op zak en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan zeker verder. De Federale Overheidsdienst Financiën is namelijk op zoek naar maar liefst 239 nieuwe collega’s voor jobs als juridisch dossierbeheerder, jurist, fiscaal controleur en economist.

Jij komt kraakvers van de schoolbanken uit een juridische of economische richting en bent nu op zoek naar je allereerste echte job? Misschien heb je al heel wat sollicitatiebrieven verstuurd en gesprekken gehad, maar is je droombaan nog niet uit de lucht komen vallen? Dan biedt de FOD Financiën je misschien wel de kans van je leven. Met 239 plaatsen verspreid over de volgende vier functies, schatten wij je kansen hoog in. Dit zijn de jobs die de overheid je te bieden heeft:

1. Juridisch dossierbeheerder (bachelorsdiploma)

Als juridisch dossierbeheerder kan je bij verschillende diensten terecht afhankelijk van waar je interesses liggen. Dat kan gaan van een passie voor vastgoed tot interesse in fiscaliteit of zelfs de bestrijding van fraude en terrorisme. Er zijn zeer uiteenlopende posities vrij bij verschillende diensten en vakgebieden, dus je vindt er zeker een functie die je op het lijf geschreven is. Meer weten? Bekijk hier de vacature.

2. Jurist (masterdiploma)

Ook pas afgestudeerden met een masterdiploma kunnen terecht als jurist bij de FOD Financiën. Net als bij de juridische dossierbeheerders zijn er uiteenlopende jobs te doen. Zo kan je je bijvoorbeeld buigen over moeilijke juridische dossiers op het vlak van wettelijke bepalingen, wetsontwerpen en fiscale rechtspraak of schulden invorderen en geschillen behandelen of mee strijden tegen fiscale fraude. Maar ook bij de dienst Douane en Accijnzen zijn er interessante posities beschikbaar, net zoals bij de dienst Thesaurie die zich bezighoudt met de financiering van de economie en de staat vertegenwoordigt in Europese en internationale betrekkingen. Interesse? Bekijk de vacature hier.

3. Fiscaal controleur (economist bachelorsdiploma)

Heb jij een bachelordiploma in een economische richting op zak? Dan kan je aan de slag als fiscaal controleur. Je kan terecht op dezelfde diensten als bij de vacature voor juristen, maar vanuit een meer econimische insteek. Wat dacht je bijvoorbeeld van een job binnen de Invorderings- of Inningsteams? De mogelijkheden zijn talrijk, dus voor elk interesseveld is er wel een vacature te vinden. Iets voor jou? Solliciteer hier.

4. Economist (masterdiploma)

Tot slot is er ook plaats voor pas afgestudeerden met een economische master. Ben jij een ijzersterke dossiervreter, een veelzijdig onderzoeker, een doelgerichte informatieverzamelaar, een betrouwbaar contactpersoon en een leergierige kennisspons? Dan zijn er heel wat diensten binnen de FOD Financiën naar jou op zoek. Je kan bijvoorbeeld aan de slag bij de Algemene Administratie van de Fiscaliteit bij de buitendiensten die allerlei zaken behandelen in verband met de belastingen en voorheffingen van particulieren, KMO’s en grote ondernemingen of bij de dienst die zorgt voor de inning en invordering van verschillende fiscale schulden of bij de dienst Bijzondere Belastingsinspectie. Niet zo into de belastingen? Je kan je ook bezighouden met het patrimonium, de douane, de begroting voor de FOD Financiën of het bestrijden van witwassing en de financiering van terrorisme. Ontdek hier de volledige vacature.

Klaar om in het werkveld te stappen en aan de slag te gaan bij de Federale Overheidsdienst Financiën? Kraakvers bachelor- of masterdiploma in een juridische of economische studierichting onder de arm? Solliciteer dan snel voor een van de 239 plaatsen op een van hun boeiende diensten en start met je interne opleiding voor je allereerste job bij de overheid. Meer info en aanmeldingen via Jobfin.be.

Meer
Lees meer...