Goldband kondigt grootste zaalshow tot nu toe aan in Sportpaleis

Goldband komt terug! De laatste maanden was het stil rond de band en ook komende zomer zal de band slechts op enkele festivals optreden. Maar toch belooft het drietal dat ze snel volledig terug zullen zijn. Zo kondigden ze gisteren aan dat ze in december in het Sportpaleis zullen staan.

Na twee uitverkochte Lotto Arena’s en optredens op Werchter Boutique en Pukkelpop in 2023, zal 2024 er een beetje anders uitzien voor de populaire band Goldband. Na een drukke zomer heeft de band namelijk beslist om het rustiger aan te doen. Zo staan ze komende zomer slechts op drie festivals, waaronder Pukkelpop, en geven ze ook eind dit jaar slechts twee grote shows.

Die shows zijn wel meteen de grootste optredens die ze ooit hebben gegeven. Op 8 november staan ze in de Ziggo Dome in Amsterdam en op 6 december maken ze het Sportpaleis in Antwerpen onveilig.

Goldband

“Drie stukadoors uit Den Haag die wat liedjes maken”, zo begon de carrière van Goldband in 2019. Hun eerste grote hit Witte was dateert uit de coronaperiode en daarna ging de bal echt aan het rollen. Met songs als Alles kapot en Dit is voor jou werden ze voor het eerst vaak gedraaid op radio’s en stonden ze ook in België al op festivals en in kleinere zalen.

In 2021 kwam de band met de song Noodgeval die tot op vandaag misschien wel het meest bekend is. Toch duurde het tot eind 2022 vooraleer de song ook in België in de hitlijsten terechtkwam, maar daarna ging het heel hard voor de band. In maart 2023 stonden ze twee keer voor een uitverkochte Lotto Arena en in de zomer waren ze terug te vinden op zowat elk festivalpodium.

Groots concert

Dit jaar kiest de band voor minder concerten. Zo zullen ze komende zomer enkel optreden op Lowlands in Nederland, Pukkelpop in België en Sziget in Hongarije. Maar eind 2024 komen daar dus nog twee grote optredens bij in twee van de grootste zalen in de Benelux.

Op 8 november trapt Goldband de ‘concertenreeks’ af in Amsterdam en op 6 december zijn ze als sinterklaascadeautje te zien in het Antwerpse Sportpaleis. Tickets voor dat concert zijn vanaf vrijdag 5 april te verkrijgen via de website.

Meer
Lees meer...