Google maakt app waarmee je prehistorische dieren kan zien in het echt

Google logo
EPA/ANDY RAIN

Door het gebruik van augmented reality maakt Google Arts & Culture een nieuwe app. Hiermee kan je prehistorische dieren bekijken en erover bijleren.

Dit doet Google in samenwerking met instellingen zoals het Darwin State Museum in Moskou en het Natural History Museum in Londen. “We hebben een verzameling van prehistorische dieren teruggebracht tot het digitale leven”, staat te lezen op Google’s blog.

Vergelijken met je eigen huisdier

Augmented reality is een live beeld waar dan elementen digitaal aan worden toegevoegd. Je kijkt dus door de camera van je smartphone en je zal zien dat er iets verschijnt dat niet echt voor je staat. Maar zo’n beelden lijken echt. Zo kan je de wezens vergelijken met je eigen hond of kat.

Je kan onder andere deĀ Cambropachycope bekijken. Dit is een oeroud schaaldier met een puntige kop dat vol kleine oogjes staat. Je kan ook een dinosaurus met eendenbek bekijken of een garnaalachtig wezen met vijf ogen. Al deze dieren hebben echt bestaan.

Zelf bedienen

ruimtepak
Een origineel ruimtepak in het NASA Center. – EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Maar niet alleen dieren zullen beschikbaar zijn in de app. Zo kan je het ruimtepak van Neil Armstrong bezichtigen en in de Apollo 11 kruipen. Daarnaast zullen er ook kunstwerken van onder andere Da Vinci, Monet en Hokusai te bewonderen zijn. En je kan er ook mee op reis. Naar de Nine-Dome moskee in Bangladesh bijvoorbeeld. Of het Gereza Fort in Tanzania.

Je kan de app zelf besturen en de figuren groter of kleiner maken. De gebruiker kan de objecten ook verplaatsen en er zelf naartoe of van weg wandelen. Als je de voorwerpen op een leuke plaats hebt gezet, kan je ook een filmpje maken of foto’s trekken.

Gesponsorde artikelen