Harry Styles onder vuur door uitspraak op uitreiking Grammy’s

Deze nacht vond in de Verenigde Staten de 65ste uitreiking van de Grammy’s plaats. Naast een record van Beyoncé won ook Harry Styles twee awards. Een daarvan was de gegeerde Grammy Award voor Album van het Jaar. Tijdens zijn speech ging de Britse zanger wel even de mist in, althans volgens sociale media.

Gisteren werden zoals elk jaar opnieuw de Grammy Awards uitgereikt. In verschillende categorieën werd de beste muziek uit het jaar 2022 in de bloemetjes gezet. Tijdens de uitreiking ging Beyoncé aan de haal met het record van meeste gewonnen Grammy’s ooit en behaalde Viola Davis haar EGOT-status, maar toch was er ook plaats voor een beetje controverse. Die kwam van zanger Harry Styles, die op sociale media onder vuur ligt.

Harry Styles

Het gaat hard voor zanger Harry Styles (28). Wie al eens op TikTok scrolt, die vraagt zich wel vaker af of de Britse zanger ooit rust. Al sinds begin vorig jaar lijkt hij elke avond ergens anders op te treden en ook de komende maanden is Styles op verschillende festivals en in verschillende zalen te zien. Zijn werk in 2022 werd gisteren bekroond met twee Grammy Awards. Daardoor staat zijn teller op drie, nadat hij er ook al in 2021 een won voor Watermelon Sugar.

Deze keer mocht hij de meest begeerde award voor Album van het Jaar in ontvangst nemen. Die krijgt hij voor ‘Harry’s House’ dat vorig jaar uitkwam. Daarop staan hits als As It Was, Late Night Talking, Music For a Sushi Restaurant, enzovoort. Hoewel hij als een blij kind het podium opklom bij die overwinning, ging het wat later toch mis.

Onder vuur

In zijn speech oogde Styles vooral verrast. Dat is ook te begrijpen, want in zijn categorie nam hij het op tegen onder andere Adele, Kendrick Lamar, Lizzo en Beyoncé. De Britse zanger begon zijn speech dan ook met het bedanken van zijn ‘concurrenten’. “Elke artiest in deze categorie heeft me al zo hard geïnspireerd doorheen mijn hele leven en carrière”, begint hij.

“Ik denk dat niemand in deze wereld in de studio kruipt met de gedachte dat we er deze prijzen mee gaan winnen. Dit is echt heel lief van jullie. Ik ben jullie allemaal zo dankbaar. Dit gebeurt niet vaak bij mensen zoals ik”, sluit hij af.

Het is vooral die laatste zin die in het verkeerde keelgat schoot. Op Twitter is de kritiek dan ook enorm. “Mensen zoals ik? Britse, witte mannen?”, valt er te lezen. “Je bent letterlijk een blanke man. Niets speciaals”, gaat iemand anders verder. Dat Harry Styles de uitspraak niet zo had bedoeld, daar zijn we bijna zeker van. Maar misschien had hij iets beter moeten nadenken voor hij het echt zei.

Bekijk de speech van Harry Styles hier:

Bekijk hier enkele tweets:

Meer
Lees meer...