‘Het Onbekende’ zorgt in tweede aflevering voor individuele en psychologische keuzes

In Het Onbekende begint een groep onbekende Vlamingen aan een onbekende reis. De eerste aflevering zorgde alvast voor het afscheid van twee kandidaten en ook in de tweede aflevering staan er heel wat dingen te gebeuren. Zoals dat gaat in het programma komen de kandidaten opnieuw voor heel wat moeilijke dilemma’s te staan.

Na enkele dagen in de hoofdstad Sofia, gaan de kandidaten van Het Onbekende morgen de natuur van Bulgarije opzoeken. Daar staat hen een nieuw avontuur te wachten in de vorm van nieuwe dilemma’s, avontuurlijke games en twee eliminaties. In de tussentijd moeten ze ook proberen om hun geldkoffer opnieuw aan te dikken.

Teams

“Kies je voor het bekende of het onbekende?” Zo wordt het volledige verloop van het programma Het Onbekende beslist. In de eerste aflevering kozen de kandidaten al enkele keren voor het onbekende en dat bracht hen niet altijd goede dingen. Zo moest de eerste groep meteen afscheid nemen van een kandidaat.

Uiteindelijk moest die kandidaat niet huiswaarts keren, maar kwam ze in een ander team terecht. Pas nadien kwamen de kandidaten ook echt te weten dat ze in teams zullen strijden. Ondertussen is iedereen daarvan op de hoogte en kan de strijd tussen Team Rood en Team Groen echt losbarsten.

Nieuwe dilemma’s

In de nieuwe aflevering heeft spelverdeler Axel Daeseleire namelijk niet alleen groepsdilemma’s voor de kandidaten in petto, maar ook een persoonlijk dilemma voor één speler uit elk team. “Vandaag zal het er ruwer aan toegaan. Jullie zullen de dag doorbrengen op het water en in de bossen, want ook dat is Bulgarije”, kondigt Axel aan. Het eerste dilemma speelt zich af op het water, waar de kandidaten zo snel mogelijk geld moeten zien te bemachtigen uit drijvende tonnen. Kiezen ze voor de vertrouwde route met de roeiboot, of gaan ze voor het onbekende?

Het persoonlijke dilemma heeft dan weer alles te maken met de groepsdynamiek. Alle kandidaten moeten namelijk aangeven welke medereiziger volgens hen het meest aan zichzelf denkt. De kandidaat die daarbij op de hoogste plek eindigt, krijgt van Axel nog een extra keuze voorgeschoteld. Of die positief of negatief is, zal moeten blijken.

Meer
Lees meer...