Het zonnetje in huis: zo maximaliseer je de inval van daglicht

Geschreven met branded content van Solvari.

Dat de inval van daglicht in je stek vele voordelen heeft, wist je wellicht al. Toch is dat voor velen niet vanzelfsprekend, bijvoorbeeld omdat ze gekozen hebben voor een woning ontwerp met weinig ramen en deuren. Gelukkig zijn er enkele makkelijke tips die je kan toepassen om lichte ruimtes te creëren. Benieuwd naar welke dat zijn? De volgende helpen je op weg. 

Plaats spiegels strategisch 

Ten eerste vormen spiegels een modieuze toevoeging aan je interieur, maar wist je dat het van groot belang is dat je voldoende nadenkt over de plaatsing ervan? Zet ze bijvoorbeeld ergens neer ten opzichte van ramen. Hierdoor weerkaatsen ze het binnenvallend daglicht en lijkt de ruimte helderder en groter. 

Houd ramen schoon

Een tip die zeer voor de handliggend is, maar daarom niet minder belangrijk: houd de ramen steeds schoon. Op die manier wordt het zicht niet troebel en kan het daglicht moeiteloos binnenvallen. Is dit een heuse klus vanwege de grootte ervan? Overweeg dan om externe hulp in te schakelen. 

Investeer in glazen deuren

Laat je ruimte het toe? Overweeg dan om glazen deuren te installeren. Wanneer de ramen en deuren transparant zijn, zal het daglicht moeiteloos binnenvallen en creëer je al snel een ruimte die enorm helder is. Daarnaast zorgen deze voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten, wat een ruimtelijk gevoel geeft. 

Doe zware gordijnen zoveel mogelijk open tijdens de dag

Nog een tip die voor zich lijkt te spreken, maar waar je wel een gewoonte van moet maken: laat zware gordijnen niet dicht zolang het buiten dicht is. Doe je dat wel, dan zal je het licht aan moeten steken omdat je anders in een donkere ruimte moet vertoeven. Dat is niet goed voor het milieu en je humeur, en valt dus best te vermijden. 

Ga voor lichtdoorlatende meubels 

Wil je voor extra veel daglicht gaan in je stek? Kies dan voor transparante meubels. Naast het feit dat deze enorm stijlvol zijn, laten deze het licht door, wat opnieuw de illusie creëert dat de ruimte groter is dan deze werkelijk is. 

Integreer lichtkoepels en dakramen

Overweeg ook om pvc ramen te laten plaatsen in het dak. Want voor zo veel mogelijk daglicht in je huis kun je uiteraard nooit voldoende inkijk hebben. Daarnaast is een lichtkoepel een goed idee in een ruimte die niet direct toegang heeft tot buitenmuren. Deze kan enorm veel bijdragen aan het esthetische aspect van je woning. 

Meer
Lees meer...