Hoe dicht wonen Maggie De Block of Guy Verhofstadt bij jou? Open Vld toont het gewoon!

De politiek dicht bij jou brengen: Open Vld doet het op een nieuwe manier. Vanaf vandaag lanceert de partij op haar site een coole overzichtskaart van alle liberale kandidaten. Daar kan je opzoeken welke Open Vld’er bij jou in de buurt woont. En het is behoorlijk gedetailleerd: je kan perfect zien in welke straat Guy Verhofstadt, Maggie De Block of pakweg Michel Verschueren woont. 

Alle Open Vld-kandidaten in kaart: dat is de stunt waar de liberalen mee uitpakken. Op hun website kan je vanaf vandaag zelf gaan zoeken naar de liberalen in je buurt. Op Google Maps hebben ze alle kandidaten een plaats gegeven. Sommigen met adres zelfs (als ze dat ook al op hun eigen site gaven), anderen met een bolletje waar ze wonen. En dat bolletje staat wel heel juist: zo zie je perfect de gerenoveerde Gentse stadswoning van oud-premier en Europees lijsttrekker Guy Verhofstadt in Gent, vlakbij het Gravensteen.

“Misschien wel je buren”

“We willen de betrokkenheid tussen kandidaat en kiezer vergroten. Verkiezingen minder anoniem maken, niet gewoon bolletjes, maar mensen van vlees en bloed, misschien wel je buren. Een leuke gimmick om te weten welke kandidaat in je buurt woont”, zegt partijwoordvoerder Laure Stuyck.

Wat dan met de privacy van de liberale kandidaten? Net Open Vld stelde in deze campagne voor om in de volgende regering een staatssecretaris voor privacy in te voeren. Door de digitalisering van de samenleving staat dat steeds meer onder druk. “Kiezers weten sowieso graag van waar kandidaten zijn, dat creëert een band. Maar deze kaart is privacyproof en gekoppeld aan hun persoonlijke website. En het is sowieso op straatniveau, niet met het huisnummer. Maar als die staatssecretaris er al was, zou het meteen zijn eerste opdracht kunnen zijn (lacht)”, zegt Stuyck.

Hoe werkt het?

Ga je naar de website, dan krijg je een groot overzicht op de kaart van Vlaanderen. Zoom je in, bijvoorbeeld van heel de provincie Vlaams-Brabant, dan zie je duidelijk alle plekken waar een liberale kandidaat woont:

Open Vld
Maar je kan ook echt in detail gaan. Zo vind je Maggie De Block netjes in haar thuisbasis Merchtem…
Open Vld
Of bijvoorbeeld woormalig Anderlecht-baas, ‘Mister’ Michel Verschueren, op de Wolvertemsesteenweg in Grimbergen.
Open Vld
Of nog, de voorzitter zelf, Gwendolyn Rutten, in het centrum van Rillaar, deelgemeente van Aarschot:
Open Vld
Meer
Lees meer...