Left Right
scrollTop top

‘How I Met Your Mother’-makers verklappen waar de “legen – wait for it – dary” zin vandaan komt


How I Met Your Mother Quote
© How I Met Your Mother

Het is ondertussen zes jaar geleden dat we ontdekten hoe Ted Mosby de moeder van z’n kinderen heeft ontmoet. Jep, How I Met Your Mother kwam al in 2014 op z’n einde. De reeks is natuurlijk nog niet helemaal vergeten. Integendeel: ze is legen – wait for it – dary.

In de derde aflevering van How I Met Your Mother proberen Ted Mosby (Josh Radnor) en Barney Stinson (Neil Patrick Harris) een nieuwe manier uit om vrouwen te leren kennen. In plaats van dat telkens in dezelfde bar te proberen, stelt Barney voor om naar de luchthaven te gaan. Daar wil hij vrouwen oppikken, letterlijk.

Legen – wait for it – dary!

Ted is niet echt aan het luisteren, want hij hangt aan de telefoon met Marshall Eriksen (Jason Segel). Maar dat houdt Barney niet tegen om helemaal enthousiast te worden over z’n eigen plan. “It’s going to be legend — wait for it, and I hope you’re not lactose intolerant because the second half of that word is — dary!“, roept hij uit.

En nu, zo’n 15 jaar later, moeten de makers van de reeks bekennen dat zij niet de bedenkers van de legendarische uitspraak zijn. “Dat script is geschreven door Chris Miller en Phil Lord”, klinkt het bij How I Met Your Mother-makers Carter Bays en Craig Thomas.

Awardwinnende filmmakers

Het duo werkte aan verschillende afleveringen uit het eerste HIMYM-seizoen, maar stapte daarna (succesvol) over naar films. Miller en Lord zijn ondertussen awardwinnende filmmakers. Ze waren onder andere verantwoordelijk voor The Lego Movie, waarvoor ze een BAFTA Award kregen.

Grappig genoeg hebben makers Bays en Thomas getwijfeld om Barney verder in How I Met Your MotherWait for it!” te laten gebruiken. “We hadden allebei hetzelfde idee: ‘Laten we Barney niet in “the Fonz” veranderen. Laten we van hem geen kerel met catchphrases maken’.”

Maar dat idee heeft niet lang bestaan. En gelukkig maar.

How I Met Your Mother staat volledig op Netflix. Uitgekeken? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  64.498.634
 • Aantal
  doden
  1.492.893
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  582.252
 • Aantal
  doden
  16.911