Left Right
scrollTop top

Huawei kondigt nieuwe vouwbare Mate Xs smartphone aan in februari


Huawei Mate X
© ISOPIX

De opvolger van de Huawei Mate X komt eraan. Die krijgt de toepasselijke naam Mate Xs. De focus van het nieuwe vouwbare toestel ligt vooral op duurzaamheid, want tot nu toe had de Mate X een plastic scherm.

De CEO van Huawei, Richard Yu, vertelde aan het Franse Frandroid dat de opvolger van de Mate X in februari aangekondigd zal worden. Dat zal gebeuren tijdens het volgende Mobile World Congres (MWC) eind februari in Barcelona.

Uitgestelde release

De eerste originele vouwbare telefoon van Huawei, de Mate X, werd in februari al voorgesteld. Maar de release liet wel tot vorige maand op zich wachten. Dat kwam doordat de productie van de smartphone vertraagd was. Ook bij de Samsung Galaxy Fold was dat het geval.

In November kwam de Mate X dan toch op de markt. Maar de release vond enkel plaats in China, het thuisland van Huawei. Andere landen moeten nog wachten op een officiële release, maar die zit er niet direct aan te komen.

Frandroid vertelde wel dat er binnenkort een nieuw toestel naar verschillende landen in Europa zal komen. Wellicht gaat het dan over de nieuwe Mate Xs en niet de voorganger.

Geen Google

Nog een opmerkelijk punt aan het originele vouwbare exemplaar van Huawei is dat het toestel gelanceerd werd zonder apps van Google. Op die manier kan je dus geen gebruik maken van onder andere YouTube en de Google Play Store. Of Huawei de Mate Xs zonder Google apps zal lanceren is nog niet duidelijk.

Richard Yu vertelde wel al dat de opvolger van de Mate X een verbeterd scharnier zal krijgen. Dat zorgt er namelijk voor dat het scherm openklappen. Daarnaast zou het scherm ook moeten verbeteren zodat dat meer krasbestendig is.

2.300 euro

De prijs van het toestel is wel bijzonder hoog voor een smartphone. Als je een exemplaar van de nu al bestaande Mate X wil kopen, dan lijkt de duurste iPhone zelfs een peulenschil. Want voor de Mate X betaal je al snel 2.300 euro. Dat is veel geld voor een smartphone, maar je krijgt er natuurlijk wel een opvouwbaar scherm bij. De richtprijs voor de Mate Xs zal waarschijnlijk ook in die buurt zitten.

Yu vertelde ook nog dat Huawei zich wil gaan richten op vouwbare smartphones. De Mate X(s) zal dus waarschijnlijk niet het enige vouwbare exemplaar blijven. Vooral het gewicht van de nieuwe vouwbare smartphones zou beter moeten volgens de CEO.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938