‘Huis Gemaakt’: Deze twee koppels spelen de finale

De ontknoping van Huis Gemaakt komt nu echt dichterbij. Vanavond maakte de jury bekend welke twee koppels morgen, op woensdag 1 juni, de finale zullen spelen. En die koppels zijn Elien & Younes en Anaïs & Cedric. Dat betekende ook meteen dat het derde koppel, Emiel & Alexia, net voor de valreep hun huis uit handen moest geven.

Beringen of Antwerpen. Eén van die twee plaatsen zal vanaf morgen officieel twee extra inwoners hebben. Daarnet kwamen we namelijk te weten welke twee koppels morgen, op 1 juni, zullen strijden om hun huis. In de finale zullen de twee duo’s zelf niet veel inspraak meer hebben, maar hangt alles af van drie verschillende partijen. Die zullen kiezen welk duo wint en zonder lening een volledig afgewerkt huis cadeau krijgt.

Antwerpen en Beringen

In de aflevering van vanavond was de spanning te snijden. De drie overgebleven koppels kregen nog een laatste keer de kans om hun huis af te werken. Daarna kwam de jury langs om de huizen nog een laatste keer te inspecteren vooraleer ze een keuze gingen maken.

En deze keer ging de voorkeur van de jury uit naar Anaïs & Cedric uit Antwerpen en Younes & Eline uit Beringen. Zij zijn dus de twee finalisten van Huis Gemaakt 2022 en zullen morgen, op 1 juni, strijden om de overwinning. De jongste deelnemers, Cedric en Anaïs, zijn alvast door het dolle heen. “De twee snotapen kunnen er toch nog iets van hé”, klonk het. Ook Eline & Younes wisten met hun geluk geen blijf. “We zijn bij de laatste twee! Nu hebben we 50 procent kans om een huis te winnen!”

Teleurstelling

Maar de jurykeuze zorgde natuurlijk ook voor een grote teleurstelling. Emiel & Alexia vielen namelijk net voor de grote finale af. Het koppel had zes maanden lang aan hun huis in Boortmeerbeek gewerkt, maar moeten nu dus de deur achter zich sluiten. “Dit is echt zuur”, klonk het. “Maar het is wat het is. Boortmeerbeek is gedaan, we zullen wel een ander dorp onveilig maken nu. Heel veel succes voor de andere koppels, dat de beste mogen winnen.”

Wie van de twee overblijvende koppels het huis uiteindelijk zal winnen, dat zien we op woensdag 1 juni in de grote finale. Daar zullen zowel potentiële kopers, makelaars als kijkers kunnen beslissen over de winnaar.

Huis Gemaakt is deze week elke dag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...