‘Huis Gemaakt’: Deze koppels gaan door naar de finale

Vanavond was het zover. In de voorlaatste aflevering van Huis Gemaakt kwamen de kijkers, en de koppels, eindelijk te weten wie er in de finale van dit seizoen staat. Van de drie koppels zouden er twee doorstoten. Maar daar besliste de jury anders over. Voor het eerst in de geschiedenis van het programma staan er namelijk drie koppels in de grote finale.

Na weken van verbouwen, was het vandaag eindelijk zover. De jury zou langsgaan bij de drie koppels en bepalen welke twee duo’s het tegen elkaar zouden opnemen in de grote finale op dinsdag 2 januari. Daarbij waren Bart, Béa en Cerina alvast blij verrast, want alle drie de huizen konden hen overtuigen. Dat zorgde ervoor dat ze voor een extra moeilijke keuze kwamen te staan.

Huis Gemaakt

De zenuwslopende halve finale van Huis Gemaakt kreeg zonet een verrassende twist. Juryleden Bart, Béa en Cerina beoordeelden de afgewerkte panden voor een laatste keer op afwerking, creativiteit en eigenheid.

Uit die beoordeling kwamen Bavo & Kayleigh als beste koppel naar voren. Zij scoorden 77 procent en werden zo de eerste finalisten. Nadien ging het tussen Ana & Enis uit Antwerpen en Anouk & Martin uit Aalst. Maar aangezien zij beiden 76 procent haalden, koos de jury voor een andere oplossing.

Drie finalisten

Voor het eerst in de geschiedenis van het programma zullen er namelijk drie finalisten zijn. Dat betekent dat alle drie de steden het op dinsdag 2 januari dus tegen elkaar zullen opnemen in de grote finale. Het is nu aan de kijkers, een groep van 25 makelaars en 50 potentiële kopers om te beslissen welk koppel zijn droomwoning wint. Als kijker kan je nog tot middernacht op jouw favoriet stemmen.

De finale van Huis Gemaakt is op 2 januari te zien op VTM.

Meer
Lees meer...