‘Huis Gemaakt’: Koppels zetten puntjes op de i op weg naar finale

Donderdag weten we welke twee koppels het volgende week tegen elkaar opnemen in de grote finale van Huis Gemaakt. Voor het zover is, krijgen de drie duo’s nog de kans om de laatste details in de huizen af te werken. Daarvoor krijgen ze eenmalig de hulp van een vriend of familielid. Daarna komt de jury op bezoek en wordt de knoop doorgehakt. Wie valt net voor de finale af?

De laatste weken werkten drie koppels in Hasselt, Antwerpen en Aalst hard aan de inrichting en afwerking van hun huis. Daarbij zagen we al hoe ze de slaapkamerwoonkamerbadkamer en tuin aanpakten. Vorige week stond de laatste kamer op het programma. Dat was misschien wel de grootste uitdaging, want de koppels kregen slechts een heel beperkt budget voorgeschoteld.

In de laatste afleveringen zien we hoe Bavo & Kayleigh, Martin & Anouk en Ana & Enis hun uiterste best doen om hun huis nog net dat extraatje te geven. Dat kan van groot belang zijn, want net voor de grote finale, op 2 januari, zal er nog één koppel afvallen.

Laatste dagen

In de aflevering van dinsdag zagen we al hoe de jury op bezoek ging in enkele huizen om een laatste advies mee te geven. In de volgende aflevering is het moment van de waarheid aangebroken. De tijd om nog veel dingen aan te passen is er niet en de koppels moeten ervoor zorgen dat alles in orde is voor een laatste beoordeling.

Dat zorgt zowel in Antwerpen, Aalst als Hasselt natuurlijk voor heel wat zenuwen. Om die zenuwen te verlichten, kunnen de koppels één dag de hulp van een vriend of familielid vragen. Op die manier kunnen er toch nog wat extra dingen gebeuren én zorgt het misschien ook voor de nodige afleiding.

Keuzemoment

Uiteindelijk is het dan tijd voor het bezoek van de jury. Zij geven onafhankelijk van elkaar punten op afwerking, creativiteit en eigenheid. Die punten worden uiteindelijk omgezet in een totaalscore.

Die bepaalt welke twee koppels doorstoten naar de finale van het programma. “Dit wordt een zeer moeilijke keuze. Alle drie hebben ze nog serieus hard gewerkt. Elk huis heeft een eigen smoel, een eigen idee en een eigen stijl”, klinkt het bij juryleden Bart, Cerina en Béa.

Bekijk de preview hier:

De halve finale van Huis Gemaakt is donderdag om 20.35 uur te zien op VTM. De finale volgt op dinsdag 2 januari.

Meer
Lees meer...