Koppels in ‘Huis Gemaakt’ proberen droomtuin te realiseren

Na enkele spannende weken binnen, is het voor de drie koppels in Huis Gemaakt tijd om naar buiten te gaan. In twee weekends tijd moeten ze hun droomtuin proberen realiseren. Daar komt veel werk en spanning bij kijken, al zijn de koppels wel blij dat ze even de frisse buitenlucht kunnen opsnuiven.

Na de slaapkamer, woonkamer en badkamer is het eindelijk tijd voor iets anders dan een kamer. Deze week nemen de koppels in Aalst, Hasselt en Antwerpen de tuin onder handen. De ene kiest daarbij voor een droomplaats voor de kippen, de ander wil er graag een voetbalveld.

Dierenparadijs

De badkamers hebben heel wat energie gevraagd van de koppels. Maar deze week staan dus de tuinen op het programma en dat is iets waar al meer naar uitgekeken wordt. In twee weekends tijd moeten de koppels hun droomtuin creëren met een eigen, persoonlijke touch. Daarbij krijgen ze bezoek van Bartel Van Riet, die hen heel wat interessante tips over bloemen en blaadjes komt brengen.

In Aalst kiezen Martin en Anouk voor een dierenparadijs. “Onze kip Tiny zal moeten wennen aan haar kot, ze slaapt normaal in de garage”, lacht Anouk. En net zoals bij de fretten krijgt ook het verblijf voor de kippen een luxueuze invulling. Al heeft Bartel zo zijn bedenkingen bij hun plan. Het koppel wil namelijk te veel op een te kleine oppervlakte.

Voetbalveld

De invulling van de tuin in Aalst verschilt alleszins enorm van de plannen die ze in Hasselt hebben. Daar willen Bavo en Kayleigh een grasveld creëren waar Bavo naar hartenlust kan voetballen. Om die wensen te kunnen vervullen, moeten er maar liefst 280 grasmatten worden uitgespreid. Dat is, zeker met het droge weer waar toen sprake van was, geen gemakkelijke opdracht.

In Antwerpen zijn ze dan weer door het dolle heen omdat ze voor het eerst een tuin hebben. Toch zorgt dat ook voor de nodige zenuwen bij Ana en Enis. “Groene vingers hebben we niet, we hebben ook maar twee planten in ons huis”, lacht Ana. En toch is het duo ambitieus, want ze willen graag een verticale muurtuin creëren.

Bekijk hier een preview uit de aflevering:

Huis Gemaakt is op dinsdag en donderdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...