Hangende meubels, luxefretten en positieve evolutie in nieuwe ‘Huis Gemaakt’

Na een spannende week zijn de overgebleven koppels uit Huis Gemaakt begonnen aan hun woonkamers. Vanaf nu strijden de drie koppels in Aalst, Hasselt en Antwerpen tegen elkaar en krijgen ze alle ruimte om te verbouwen. Maar toch blijft de tijd tikken, want de duo’s krijgen slechts drie weekends om alles klaar te krijgen.

Het waren bewogen dagen voor de koppels in Huis Gemaakt. Ondanks de vele hindernissen, waaronder onafgewerkte kabelverbindingen, wisten de duo’s hun eerste kamer af te werken. Daarna kwamen Bart, Béa en Cerina langs om die te beoordelen. Daarbij viel ook meteen de eerste belangrijke keuze en vielen er drie koppels af.

Deze week gaan er dus slechts drie koppels verder met hun droom. Maar daarbij hoort ook een portie realiteit. Ondanks die stress, ziet de jury toch ook al heel wat vooruitgang. Zowel in de uitvoering als in de ideeën.

Luxe

In Aalst krijgen Martin en Anouk hoog bezoek. Naomi en Leonard komen namelijk op bezoek om hun oude concurrenten een hart onder de riem te steken. Daar hoort ook meteen een cadeautje bij om de woonkamer op te fleuren. Op die manier is het afgevallen koppel toch nog een beetje aanwezig.

De woonkamer in Aalst begint daarnaast ook meer vorm te krijgen. Daarbij kan Anouk vooral niet wachten om de fretten hun nieuw frettenpaleis te laten zien. En daarvoor heeft het koppel alvast niet op een euro gekeken. “Wij doen alles voor onze beestjes. We hebben het beste van het beste voorzien, met dekentjes van 105 euro per stuk. Onze fretten zijn echte luxepoezen”, lacht Anouk.

Bezoek van Bart

De drie koppels kunnen in de aflevering van donderdag ook bezoek van Bart verwachten. Daarbij geeft hij zijn ongezouten mening op het verloop van de werken en de ideeën van de koppels. In Antwerpen laat hij zo al vallen dat een visgraatvloer écht heel veel werk is, in Aalst is hij verrast over de opvallende kleurenkeuzes en ook in Hasselt lijkt alles goed te lopen. Al komen daar wel enkele frustraties over hangende meubels bij kijken.

Barts bezoek is dus voor iedereen overwegend positief. Maar dat wil niets zeggen over het finale bezoek en de beoordelingen van volgende week.

Bekijk hier de preview:

Huis Gemaakt is elke dinsdag en donderdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...