‘Huis Gemaakt’: De koppels beginnen aan de badkamer

De weken vliegen voorbij in het nieuwe seizoen van Huis Gemaakt. Ondertussen zijn de huizen al voorzien van een nieuwe slaapkamer en woonkamer en begint de inrichting dus meer vorm te krijgen. Deze week zullen de drie koppels nog eens extra de handen uit de mouwen mogen steken, want de badkamer staat op de planning.

Het waren bewogen dagen voor de koppels in Huis Gemaakt. Ondanks de vele hindernissen, waaronder onafgewerkte kabelverbindingen, wisten de duo’s hun eerste twee kamers af te werken.

Vorige week zagen we hoe Martin & Anouk in Aalst, Ana & Enis in Antwerpen en Bavo & Kayleigh in Hasselt hun woonkamers aan de jury lieten zien. Het koppel met de mooiste woonkamer kreeg de eerste plek in het klassement én een kamerprijs van 2.000 euro. Die eer ging uiteindelijk naar Martin en Anouk. Zij hebben dus een beetje meer budget, maar moeten zich nu ook bij de badkamer zien te bewijzen.

Badkamer

In slechts drie weekends moeten de duo’s een lege ruimte omtoveren tot een badkamer met alles erop en eraan. Dat zorgt voor heel wat extra uitdagingen, want in tegenstelling tot bij de woon- en slaapkamer, moeten er heel wat extra technische dingen gebeuren. Maar ook de badmeubels zelf zorgen voor de nodige problemen. Zo moet Antwerpen een loodzwaar bad van meer dan 150 kilo de trap op tillen en ook in Aalst en Hasselt is het een raadsel hoe ze hun loodzware douchewand naar boven krijgen. In de Limburgse hoofdstad verloopt dat alvast niet heel vlot.

Hoe dat zal aflopen, zien we dus deze week in Huis Gemaakt. Daarbij weten Bavo en Kayleigh uit Hasselt alvast dat ze hun beste beentje gaan moeten voorzetten. “We zitten in de underdogpositie en moeten dit killen”, vertelt Bavo. Ook Ana en Enis uit Antwerpen willen deze keer winnen, maar zij krijgen met heel wat afvoerproblemen te maken.

Huis Gemaakt is elke dinsdag en donderdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...