‘Hunger Games’-prequel ‘The Ballad of Songbirds and Snakes’ krijgt heel andere versie van Panem en de spelen

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan The Ballad of Songbirds and Snakes, de prequel van The Hunger Games. In die film zullen we President Snow te zien krijgen in z’n jongere jaren. The Ballad of Songbirds and Snakes speelt zich af tijdens de tiende Hunger Games en die zouden er heel anders uitzien dan de versie die we kennen uit de originele films.

De eerste film van The Hunger Games speelt zich af tijdens de 74ste Hunger Games. Maar voor The Ballad of Songbirds and Snakes keren we terug naar de 10de editie. En dat brengt heel wat verschillen met zich mee.

The Ballad of Songbirds and Snakes

In The Ballad of Songbirds and Snakes volgen we President Snow, jaren voordat hij de president van Panem werd. We zien hem als achttienjarige student die aangesteld wordt als mentor voor Lucy Gray Baird, de tribute van District 12 in de 10de Hunger Games.

Omdat het verhaal zich 64 jaar voor de gebeurtenissen in de film The Hunger Games afspeelt, krijgen we ook een heel andere setting. “Het is spannend dat we een heel andere kant van Panem kunnen laten zien op een ander moment in de geschiedenis”, vertelt Nina Jacobsen, de producer van The Ballad of Songbirds and Snakes in een nieuw interview met Vanity Fair. “Het is compleet anders zowel op het vlak van stijl, design, personages als standpunt.”

“We zullen District 12 opnieuw maken, net zoals heel de Capitol en een gloednieuwe arena”, voegt regisseur Francis Lawrence toe. Die nieuwe set zal ontworpen worden door production designer Uli Hanisch, die de nieuwe visie van Panem tot leven zal wekken. “Suzanne (Collins, red.) heeft zo’n geweldig werk geleverd om terug te keren naar de mythologie en het verhaal te vertellen van hoe de wereld uit de boekenreeks ontstond”, gaat Lawrence verder. “Je zal ook meer achtergrond krijgen over Katniss. Maar vooral over Snow, de geschiedenis van de Hunger Games en de geschiedenis van de muziek. Zo zal je te weten komen waar The Hanging Tree vandaan komt.”

Nieuwe cast

De film krijgt uiteraard ook een gloednieuwe cast. En daarbij zijn enkele klinkende namen. Tom Blyth zal in de huid kruipen van de jonge Coriolanus Snow. Hij wordt aangesteld als mentor van Lucy Gray Baird, gespeeld door West Side Story-actrice Rachel Zegler. Zij komt van District 12 en wordt door regisseur Francis Lawrence omschreven als “de anti-Katniss”. “Ze is een muzikant, ze treedt op, ze is charmant … Snow heeft nog nooit iemand als haar ontmoet.” Je kan het al ruiken, er hangt een romance in de lucht.

Naast de twee hoofdrolspelers krijgen we ook Hunter Schafer, bekend van haar rol als Jules in Euphoria, te zien. Zij speelt Tigris Snow, een nicht van Coriolanus, die hem adviseert. Peter Dinklage (Game of Thrones) zal te zien zijn als Casca Highbottom, de decaan van de Academy én cocreator van de Hunger Games. Jason Schwartzman (The Grand Budapest Hotel) zal de rol van Lucretius “Lucky” Flickerman voor z’n rekening nemen. Die naam doet misschien een belletje rinkelen. Hij is namelijk familie van Caesar Flickerman en is net zoals hem de host van de Hunger Games. De nieuwste toevoeging aan de cast is Viola Davis (How To Get Away With Murder), zij zal Dr. Volumnia Gaul spelen, de head gamemaker van de 10de Hunger Games.

Meer
Lees meer...