Jamie Foxx speelt Mike Tyson in biopic van Martin Scorsese

Biopics bestaan er in alle vormen en maten. De volgende in het lijstje, is er één over de legendarische bokser Mike Tyson. Zijn leven wordt niet verteld in een film, maar krijgt z’n eigen miniserie. Martin Scorsese is uitvoerend producent, en Jamie Foxx zal Tyson vertolken.

Mike Tyson krijgt z’n eigen biopic. Die verschijnt in de vorm van een miniserie, met Oscarwinnaar Jamie Foxx in de hoofdrol. De reeks krijgt de naam Tyson, maar waar en wanneer die precies verschijnt, is momenteel nog niet bekend. Wel bekend is dat Foxx één van de uitvoerend producenten van de miniserie is. Dat staat allemaal te lezen op de website van de Legends Only League, de competitie van Mike Tyson.

Jamie Foxx en Martin Scorsese

Naast Jamie Foxx is ook niemand minder dan Martin Scorsese aan het project verbonden. De legendarische regisseur wordt ook uitvoerend producent van de reeks. Daarnaast steken ook Antoine Fuqua en Rick Yorn hun schouders onder het project.

De biopic werd eigenlijk al in 2014 aangekondigd. Toen was sprake van een film, met Foxx in de hoofdrol. Die zou geschreven worden door Terence Winter (The Wolf of Wall Street). Of hij ook het script voor de miniserie over Mike Tyson schrijft, is niet bekend.

Tegenreactie

Waarom de nieuwe biografische serie nu nieuw leven ingeblazen wordt? Om Hulu tegen te werken. De streamer kondigde eind februari aan dat er een miniserie over Mike Tyson zou verschijnen. Die krijgt de naam Iron Mike en is van de hand van Craig Gillespie en Steven Rogers (respectievelijk de regisseur en schrijver van I, Tonya).

In een uitgebreide post op Instagram legde Tyson uit waarom hij er alles aan wilde doen om Hulu en de “unauthorized” serie Iron Mike tegen te werken. Hij noemt het een “toondoof cultureel misbruik” van z’n verhaal. Dat Hulu de aankondiging maakt tijdens Black History Month, maakt het niet veel beter.

Lees ook:

Meer
Lees meer...