Jezus was getrouwd met prostituee en had twee kinderen met haar, onthult oud manuscript

Na zes jaar onderzoek zou blijken uit een 1.500 jaar oud manuscript dat Jezus getrouwd was met Maria Magdalena en zelfs twee kinderen met haar had. Volgens de ontdekkers hebben ze een vijfde evangelie gevonden. Twee jaar geleden werd ook al een tekst ontdekt uit de die tijd die refereerde naar een gehuwde Jezus.

Professor Barrie Wilson en schrijver Simcha Jacobovic begonnen zes jaar geleden een tekst te bestuderen die sinds 1847 in het bezit was van het British Museum. De tekst, geschreven op vellum, komt uit het oude Sint Macariusklooster in Egypte. Hij is geschreven in een Aramees dialect dat in die tijd in de regio werd gesproken en de tekst zou een vertaling zijn uit het oud Grieks. 

Uit de tekst zou blijken dat Jezus niet alleen getrouwd was met Maria Magdalena, maar ook twee kinderen had met haar, plus: ook het verhaal van Jozef en Maria zou niet kloppen. Twee jaar geleden werd een manuscript op papyrus gevonden uit de achtste eeuw waar ook uit af te leiden viel dat Jezus getrouwd was. 

Populaire Magdalena

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, claimen de twee onderzoekers dat 13 jaar voor Jezus aan het kruis werd genageld, er al eens een poging was om hem te vermoorden. Volgens het manuscript wou Germanicus, de zoon van keizer Tiberius immers zelf met Maria Magdalena trouwen. 

Woensdag geven de twee auteurs meer uitleg op een persconferentie in de British Library. 

Meer
Lees meer...