‘Joker: Folie à Deux’ ziet budget stijgen tot 150 miljoen dollar, met gigantische lonen voor Joaquin Phoenix, Todd Phillips en Lady Gaga

De sequel van Joker uit 2019 heeft volgens diverse bronnen een budget van maar liefst 150 miljoen dollar (146 miljoen euro). Joker: Folie à Deux ziet zijn budget daarmee meer dan verdubbeld worden in vergelijking met de voorganger. Een groot deel van dat budget is gereserveerd voor regisseur Todd Phillips en hoofdrolspelers Joaquin Phoenix en Lady Gaga.

Terwijl Warner Bros. Discovery recent nog de zo goed als afgewerkte DC Comics-verfilming Batgirl van Adil El Arbi en Bilall Fallah zonder problemen in de vuilbak gooide, gaat het wel voluit voor de sequel van Joker. Die keuze is op zich niet onlogisch. De psychologische thriller uit 2019 bracht – ondanks een R-rating – 1 miljard euro op aan de box-office. Daarnaast sleepte Joker ook elf Oscarnominaties in de wacht. Het verzilverde er daarvan twee. Joaquin Phoenix werd bekroond als Beste Acteur en Hildur Guðnadóttir viel in de prijzen voor Beste Originele Muziek.

Meer dan verdubbeling van budget van Joker

De kans dat ook Joker: Folie à Deux een succes wordt, lijkt dus vrij groot. Warner Bros. Pictures gooit er dan ook een groot budget tegenaan. Volgens Variety zou de sequel namelijk zo’n 150 miljoen dollar (146 miljoen euro) kosten om te maken. Voor Joker lag het budget tussen de 55 en 70 miljoen dollar (53 en 68 miljoen dollar).

Zowel regisseur Todd Phillips als hoofdrolspeler Joaquin Phoenix zouden voor Joker: Folie à Deux elk 20 miljoen dollar (19,5 miljoen euro) krijgen. Voor Lady Gaga, die aan de cast is toegevoegd, zou 10 miljoen dollar voorzien zijn.

Releasedatum

Sowieso zullen we op de release van Joker: Folie à Deux nog even moeten wachten. Het script van de film is namelijk nog maar recent afgewerkt en de productie moet dus nog beginnen. De officiële releasedatum ligt dan ook momenteel pas op 2 oktober 2024.

Meer
Lees meer...