‘Joker: Folie à Deux’ maakt casting van Lady Gaga officieel en lost eerste teaser

Warner Bros. overlaad ons vandaag met nieuws over de sequel van Joker uit 2019. Eerder op de dag kreeg de film met Joker: Folie À Deux al een officiële naam en met 2 oktober 2024 een releasedatum. Nu worden ook de geruchten over de casting van Lady Gaga bevestigd. Dat deed de zangeres/actrice zelf op haar sociale media met een korte teaser trailer voor Joker: Folie À Deux.

Dat Warner Bros. Pictures juist nu met veel nieuws komt over Joker 2 is ongetwijfeld geen toeval. De annulering van de release van de zo goed als afgewerkte film Batgirl en de stekker die zou zijn getrokken uit heel wat andere projecten, zorgde deze week voor een golf aan speculaties.

Zo vermoeden dat streamingdienst HBO Max binnenkort zal verdwijnen zodat HBO zich kan toeleggen op kwalitatieve series in plaats van verplicht te zijn om zoveel mogelijk content af te leveren. Voor non-fictie zou Discovery+ wel blijven bestaan als streamingdienst. Hun vaak geprezen fictie, zoals het aankomende House of the Dragon, zou dan enkel te zien zijn op de betaalzender HBO. Die prestigieuze series kunnen in het buitenland dan ook apart verkocht worden.

Joker: Folie à Deux

Officieel is dat nieuws echter nog niet, al zou een press release niet lang meer op zich laten wachten. In tussentijd doet Warner Bros. er echter alles aan om de aandacht af te leiden. En dat lukt met niets beter dan met nieuws over de sequel op Joker uit 2019. De psychologische thriller bracht toen – ondanks een R-rating – 1 miljard euro op aan de box-office. Daarnaast sleepte Joker ook elf Oscarnominaties in de wacht. Het verzilverde er daarvan twee. Joaquin Phoenix werd bekroond als Beste Acteur en Hildur Guðnadóttir viel in de prijzen voor Beste Originele Muziek.

Een vervolg leek voor de hand te liggen, maar zowel regisseur Todd Phillips als hoofdrolspeler Joaquin Phoenix hielden daarover aanvankelijk de boot af. Twee maanden geleden kreeg de sequel dan toch eindelijk groen licht. En eerder vandaag werd bevestigd dat de film de naam Joker: Folie à Deux zal heten. In België staat de releasedatum gepland voor 2 oktober 2024.

Lady Gaga als Harley Quinn in een musical?

Daardoor was er nog één gerucht dat wachtte op bevestiging. Halverwege juni lekte namelijk uit dat Lady Gaga zou gecast zijn voor Joker 2. De zangeres bewees in het schitterende A Star Is Born, van producer Todd Phillips, al ook een goede actrice actrice te zijn. Donderdag bevestigde Lady Gaga dat ze inderdaad te zien zal zijn in Joker: Folie à Deux. Dat deed ze met een korte teaser waarin sylhouetten van zowel zij als Joaquin Phoenix te zien zijn.

De exacte rol van Lady Gaga mag dan wel nog niet officieel zijn gemaakt, alles lijkt erop te wijzen dat zijn Harley Quinn zal spelen. Of de aankomende sequel van Joker ook echt een musical wordt, zoals eerder werd verteld, valt nog af te wachten.

Bekijk hier de teaser van Lady Gaga en Joaquin Phoenix in Joker: Folie à Deux:

Meer
Lees meer...