Jonas Brothers stellen concerten in Europa uit, fans zijn furieus

De Jonas Brothers zullen niet te zien zijn in het Sportpaleis. Gisteren kondigde de band namelijk aan dat hun Europese tournée zal worden uitgesteld. Dat komt door een nieuw project waar de drie broers aan bezig zijn. Op sociale media reageren fans alvast boos, aangezien heel wat mensen al veel geld hadden uitgegeven aan hotels en vervoer.

Kevin, Joe en Nick Jonas zouden op 8 juni te zien zijn in het Sportpaleis in Antwerpen met hun ‘Jonas Brothers: FIVE ALBUMS. ONE NIGHT.’-tour. Dat nieuws werd afgelopen zomer aangekondigd en werd heel enthousiast ontvangen.

Ondertussen is er heel wat minder enthousiasme, want gisteren kondigde de groep aan dat ze niet langer naar Europa zullen reizen. De reden daarvoor blijft een beetje gissen, maar wat wel zeker is, is dat heel wat fans alleszins enorm teleurgesteld zijn. De concerten zullen later dit jaar doorgaan.

FIVE ALBUMS. ONE NIGHT.

De Jonas Brothers zijn ondertussen al een tijdje terug. Nadat de drie broers vroeger heel wat grote hits scoorden met onder andere S.O.S. en Lovebug en de meer recente Sucker en What A Man Gotta Do. Toch was het nog even wachten op een eerste concert in België.

Het Europese luik zou normaal op 18 mei van start gaan in Oslo, Noorwegen en zou nadien halthouden in maar liefst 14 verschillende landen. Uiteindelijk zou het gaan om een tour van 21 concerten met een laatste concert in Belfast, Noord-Ierland op 20 juni. Het Antwerpse concert was voorzien voor 8 juni, wat ongeveer in het midden van de concertreeks in Europa viel.

Tour afgeblazen

Hoewel de Europese concerten dus normaal gezien al binnen een maand gingen beginnen, heeft de band dus gisteren laten weten dat het niet langer doorgaat. “We hebben de Europese datums verplaatst naar later dit jaar. Dat komt omdat we op dit moment met een heel leuk, groot project bezig zijn. Dat zullen we later met jullie delen”, vertelt Nick Jonas in een video op Instagram.

De verplaatste Europese tour zal deze keer van start gaan in Belfast, Noord-Ierland op 9 september en eindigt op 16 oktober in het Poolse Krakau. De nieuwe Antwerpse datum is 1 oktober.

Reacties

Fans zijn alvast niet te spreken over de manier waarop en de reden waarvoor de band het volledige Europese luik uitstelt. “Het is duidelijk dat het jullie enkel om het geld te doen is”, valt er te lezen onder de aankondiging. Ook reacties als “Er kon zelfs geen verontschuldiging van af” en “Hoe zijn jullie van plan om mijn onkosten te betalen?”, waren er terug te vinden.

Meer
Lees meer...