K-popartieste IU komt met concertfilm ‘IU CONCERT: The Golden Hour’ naar cinemazalen wereldwijd

Het is dit jaar 15 jaar geleden dat solozangeres IU haar debuut maakte. De K-popzangeres groeide in die tijd uit tot een levende legende in Korea en ver daarbuiten. Om haar jubileum te vieren, komt IU nu met de concertfilm IU CONCERT: The Golden Hour, die ook bij ons (kort) in de zalen te zien zal zijn.

Fans van de Zuid-Koreaanse zangeres en actrice IU kunnen eind deze maand een concert van de zangeres meepikken in de cinema. Het gaat om de opname van een historisch concert van IU dat ongeveer een jaar geleden plaatsvond.

IU CONCERT: The Golden Hour

IU CONCERT: The Golden Hour werd gefilmd tijdens de ‘The Golden Hour: Under the Orange Sun’-tour van IU die vorig jaar plaatsvond. Die “tour” bestond uit twee concerten in Seoul op 17 en 18 september 2022, bijna precies een jaar geleden. Met die optredens schreef IU toen geschiedenis. Want nooit eerder vulde een Zuid-Koreaanse vrouwelijke act (solo of in groep) het iconische Olympic Main Stadium in Seoul, het grootste stadium van het land. De enige andere vrouwen die het stadium ooit vulden, waren Lady Gaga en klassieke zangeres Sarah Brightman.

IU bracht tijdens de concerten ook specials guests mee. Op de eerste dag ging het om de girlgroup ITZY. Op dag twee kreeg ze het gezelschap van Jay Park. IU CONCERT: The Golden Hour zal de Cinematic Cut van de concerten zijn, waarbij de beelden dus speciaal werden aangepast voor het grote scherm. In totaal gaat het om een film van 171 minuten, ofwel bijna drie uren.

Cinema

De film zal kort in cinema’s over de hele wereld te zien zijn. Het gaat daarbij om twee dagen: donderdag 28 september en zaterdag 30 september. In België zal de film te zien zijn in de filialen van Kinepolis. Tickets zijn te koop via de website van Kinepolis.

Bekijk hier de officiële trailer voor IU CONCERT: The Golden Hour:

Meer
Lees meer...