‘K2 zoekt K3’: Gert Verhulst reageert voor het eerst op kritiek op jurylid Gordon

Voor de zoveelste keer al liet jurylid Gordon zich tijdens de vorige aflevering van K2 zoekt K3 negatief opmerken. De omstreden Nederlander boorde kandidaat Remi na zijn optreden de grond in zonder enige vorm van opbouwend commentaar en kreeg nog maar eens bakken haat over zich heen op sociale media.

De derde liveshow van K2 zoekt K3 was voor Remi een optreden om snel te vergeten. De amper 19-jarige Belg bracht in de kwartfinale het nummer Liefde Geeft Je Vleugels, maar kon daarmee maar weinig indruk maken op de vijf juryleden.

Remi kreeg dan ook harde verdicten te horen, al was er wel een duidelijk verschil tussen hoe die commentaren werden overgebracht. Samantha en Natalia gaven strenge, maar opbouwende kritiek zodat de jonge zanger wist waar hij in de toekomst moet aan werken.

“Gewoon een slecht optreden”

Gordon daarentegen had daar geen boodschap aan. “Jullie zijn allemaal zo liefelijk, maar het was gewoon echt niet goed. Voor iemand met zoveel ervaring was dit gewoon een slecht optreden. Je bent een hartstikke lieve jongen, maar ik denk dat de wedstrijd voor jou straks is afgelopen”, klonk het ongemeen hard.

Ook toen de Nederlander punten moest geven, spaarde hij Remi allesbehalve. Amper 30 op 100 kreeg hij. Ook bij Samantha, Natalia en Gert kreeg Remi de laagste punten, maar daar kon hij wel nog rekenen op respectievelijk 62, 65 en 68 punten. De immer optimistische Ingeborg deed daar nog een schepje bovenop en gaf de jonge zanger zelfs 80 procent.

Golden Ticket

Samen met de punten van het publiek – waar hij voorlaatste eindigde – stond Remi zo na afloop van de aflevering helemaal onderaan de ranking als achtste en laatste. Gelukkig kon hij rekenen op genade van Hanne en Marthe en mag hij met een Golden Ticket toch nog naar de halve finale. Die is – na een weekje onderbreking door de voetbal – op zaterdag 20 november te zien op VTM.

Na afloop van de aflevering van afgelopen weekend kwam er op sociale media van kijkers van K2 zoekt K3 veel kritiek op Gordon en de manier waarop hij Remi genadeloos afbrak. Het Nederlandse jurylid ligt al van bij het begin van het programma onder vuur door meerdere ongepaste uitspraken, maar lijkt zich daar niets van aan te trekken.

“Dit is nog lief”

Ook Studio 100-topman Gert Verhulst, sinds de liveshows ook actief als jurylid, heeft geen problemen met de uitspraken van zijn collega. “Als je als jury geen kritiek mag geven: waarom moet er dan nog een jury zijn? Tegenwoordig mag je niets meer zeggen”, zei hij daarover op radiozender MNM via Het Laatste Nieuws. “Soms is het gewoon niet goed.”

Gert Verhulst beklemtoonde dat leren omgaan ook deel uitmaakt van het leerproces voor het nieuwste lid van K3. Eens de vervanger of vervangster voor Klaasje gekozen is, zal die persoon het op sociale media ongetwijfeld nog harder te verduren krijgen. “Als je kijkt naar wat er op Twitter soms gezegd wordt over bepaalde personen, dan is dit nog heel lief”, besloot Gert.

Meer
Lees meer...