K3 komt volgend jaar terug met musical ‘De 3 Biggetjes’

Nostalgie ten top! Studio 100 heeft net bekendgemaakt dat Marthe, Hanne en Julia van K3 in 2024 terugkeren met De 3 Biggetjes. De drie zullen de hoofdrol spelen in de musical. Wie Pluisje en Mama Big zullen spelen, is ook al bekend.

Iedereen die is opgegroeid met K3, weet wat voor een succes de musical De 3 Biggetjes van K3 was in het begin van de jaren 2000. Daarin speelden toen Karen, Kristel en Kathleen nog de hoofdrol in een herwerking van het bekende sprookje. Om het verhaal nog wat extra vorm te geven, maakte Studio 100 er een musical van met heel wat nieuwe liedjes.

Die liedjes zijn in de periode nadien een eigen leven gaan leiden. Onder andere Vandaag is het de Dag, Amor, Verliefd en De 3 Biggetjes horen nog steeds bij de meest populaire songs van de meidengroep. Redenen genoeg om de musical in 2024 nieuw leven in te blazen met de huidige K3.

De 3 Biggetjes

Het verhaal van de musical is een soort vervolg op het originele sprookje, want in De 3 Biggetjes is de wolf al wat ouder. Hij vertelt zijn drie jonge zonen over zijn avonturen en over de drie biggetjes die hij maar niet te pakken kreeg. Zoveel jaren later is de wolf, Baltimoor, nog steeds uit op wraak. Daarom stuurt hij zijn zonen Waldo (de slimme wolf), Wuppert (de domme wolf), en Willy (de macho) naar de dochters van een van de biggen.

Maar zoals dat gaat, loopt dat plan niet van een leien dakje. Zeker niet wanneer de drie wolven en de drie biggen, die gespeeld worden door K3, verliefd lijken te worden op elkaar.

Nieuwe versie

In de nieuwe versie die Studio 100 net heeft bekendgemaakt, zullen Hanne (Knarri), Marthe (Knirri) en Julia (Knorri) dus de hoofdrollen spelen. Wie de rollen van de jonge wolven gaan spelen is nog niet officieel bekendgemaakt. Ook bij Baltimoor staat nog een groot vraagteken. Wat we wel al weten is dat Marie Verhulst de rol van Pluisje zal spelen en dat de Nederlandse musicalactrice Nurlaila Karim de rol van Ganda, Mama Big.

De musical zal gespeeld worden van 4 februari 2024 tot en met 16 juni 2024 op verschillende locaties. Tickets zijn beschikbaar via de site.

Meer
Lees meer...