Kostuums en items uit ‘The Crown’ volgend jaar geveild voor goed doel

Het eerste deel van het laatste seizoen van The Crown is uit. Volgende maand volgt het tweede deel en nadien is het officieel afgelopen met de populaire reeks. Dat betekent dat Netflix ook de kostuums en items niet langer nodig heeft. Daarom zal er in 2024 een grote veiling plaatsvinden waar die replica’s geveild zullen worden.

De Netflixserie The Crown ging in 2016 van start en volgt het volledige verhaal van Queen Elizabeth. Daarbij worden heel wat verhalen uit de geschiedenis opnieuw vertelt en zijn er daarvoor natuurlijk ook bijpassende outfits. Die outfits waren vaak precieze replica’s van het origineel, waardoor die kledingstukken wel wat waard zijn. Hoeveel precies, dat krijgen we volgend jaar te weten. Dan worden heel wat van die outfits en items namelijk geveild.

The Crown

Het eerste seizoen van The Crown begon in 1947 met actrice Claire Foy als Elizabeth. Daarna werd de rol voor het derde en vierde seizoen overgenomen door Olivia Colman. Voor het vijfde en zesde seizoen is actrice Imelda Staunton dan weer van de partij. Zij speelt de rol van de koningin in de jaren 80, 90 en nu.

Naast de koningin zijn er doorheen de jaren natuurlijk nog heel wat andere belangrijke personages in het koningshuis. In het eerste seizoen ging het om onder andere Winston Churchill, later was Prinses Margareth (Helena Bonham Carter) een belangrijk figuur en in de laatste twee seizoenen is er vooral aandacht voor Prinses Diana (Elizabeth Debicki).

Veiling

Van al die personages zal er binnenkort een stukje te koop zijn. In februari 2024 vindt in Londen namelijk de Bonhams-veiling plaats. Daar zullen heel wat interessante objecten, zoals de kostuums van de personages en andere items, geveild worden. Het gaat in totaal om zo’n 450 objecten, waaronder Diana’s revenge dress, haar verlovingsjurk enzovoort. Maar ook een gouden koets uit de reeks zou beschikbaar zijn. De opbrengst zou volledig naar een goed doel gaan.

Het eerste deel van seizoen 6 van The Crown is nu te zien, op donderdag 14 december volgt deel 2. Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...