‘The Crown’ seizoen 6 deel 1 vanaf nu te zien op Netflix

Het einde van de reeks The Crown komt er nu echt aan. Vandaag is namelijk het eerste deel van het zesde en allerlaatste seizoen verschenen op Netflix. In dat seizoen zien we de universiteitsjaren van prins William en Harry én zien we ook de laatste dagen van prinses Diana.

Na heel wat kritiek op het vijfde seizoen van The Crown, heeft Netflix toch nog alle geloof in de reeks. Dat zal vanaf vandaag moeten blijken, want het eerste deel van het zesde en laatste seizoen is net verschenen. Het tweede deel volgt op 14 december.

The Crown

De Netflixserie The Crown ging in 2016 van start en volgt het volledige verhaal van Queen Elizabeth. Dat zorgt er ook meteen voor dat de verschillende seizoenen zich soms niet meteen na elkaar afspelen én dat ook de actrice die de koningin speelt al twee keer is veranderd.

Zo begon het allereerste seizoen in 1947 met actrice Claire Foy als Elizabeth. Daarna werd de rol voor het derde en vierde seizoen overgenomen door Olivia Colman. Voor het vijfde en zesde seizoen is actrice Imelda Staunton dan weer van de partij. Naast de koningin hebben dit seizoen ook heel wat andere personages belangrijke rollen.

Zesde seizoen

Het nieuwste seizoen speelt zich vooral af in de jaren 90 en 2000. Daarbij zullen de fans de universiteitsjaren van prins William en Harry te zien krijgen, maar is er ook ruimte voor het behandelen van een zwarte pagina uit de geschiedenis.

Netflix maakte namelijk eerder al bekend dat het het ongeval van Diana in 1997 niet in beeld zal brengen, maar haar momenten voor het ongeval wel. Over die laatste beslissing waren heel wat medewerkers van The Crown niet te spreken. Zij vinden dat er in bepaalde “schrijnende scènes” grenzen worden overschreden. Hoe zich dat zal vertalen naar het scherm, krijgen we dus vanaf nu te zien krijgen op Netflix.

(Her)bekijk de trailer van The Crown seizoen 6 hier:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...