‘The Crown’: Maak je klaar voor het laatste seizoen met deze recap van de vorige seizoenen

Het einde van The Crown is in zicht. Deze week verschijnt het eerste deel van het allerlaatste seizoen op Netflix, volgende maand volgt het tweede deel. Omdat het vijfde seizoen ondertussen al even geleden is, deelde de streamingdienst een uitgebreid overzicht over alles wat tot nu toe is gebeurd in The Crown.

Het einde van de successerie The Crown komt eraan. Dat het zesde seizoen het laatste zou zijn, dat was al even bekend, en recent kregen we ook eindelijk een releasedatum. Het eerste deel van dat seizoen zal vanaf donderdag 16 november te zien zijn op Netflix, deel twee volgt op donderdag 14 december.

Kritiek

Het nieuwe geplande seizoen van The Crown kwam er niet zonder slag of stoot. Het behandelt namelijk de universiteitsjaren van prins William en Harry én we zullen ook de laatste dagen van prinses Diana te zien krijgen. Vooral dat laatste zorgde in het Verenigd Koninkrijk voor veel ophef. Netflix maakte namelijk eerder al bekend dat het het ongeval van Diana in 1997 niet in beeld zal brengen, maar haar momenten voor het ongeval wel. Over die laatste beslissing waren heel wat medewerkers van The Crown niet te spreken. Zij vinden dat er in bepaalde “schrijnende scènes” grenzen worden overschreden.

Maar voor het dus vanaf donderdag tijd is voor nieuwe afleveringen, is het eerst tijd om nog even terug te kijken. Netflix deelde namelijk zojuist een 9 minuten durende samenvatting van de eerste vijf seizoenen van The Crown. Een echte aanrader dus voor iedereen die helemaal klaar wil zijn voor het zesde seizoen.

Bekijk de recap van The Crown hier:

Het eerste deel van seizoen 6 van The Crown is vanaf donderdag 16 november te bekijken, op donderdag 14 december volgt deel 2.

Meer
Lees meer...