Zesde en laatste seizoen van ‘The Crown’ krijgt officiële releasedatums

Na meer dan zeven jaar komt er voor het einde van dit jaar een einde aan de succesreeks The Crown. Netflix maakte namelijk bekend dat het eerste deel van dat seizoen vanaf donderdag 16 november te zien is, op donderdag 14 december volgt het tweede deel. De streamingdienst deelde bij die aankondiging meteen ook een eerste teaser van het allerlaatste seizoen van The Crown.

Het einde van de successerie The Crown komt eraan. Dat het zesde seizoen het laatste zou zijn, dat was al even bekend, maar nu heeft het vervolg op de succesreeks ook een officiële releasedatum.

Dood Diana

Het nieuwe geplande seizoen van The Crown kwam er niet zonder slag of stoot. Het behandelt namelijk de universiteitsjaren van prins William en Harry én we zullen ook de laatste dagen van prinses Diana te zien krijgen. Vooral dat laatste zorgde in het Verenigd Koninkrijk voor veel ophef. Netflix maakte namelijk eerder al bekend dat het het ongeval van Diana in 1997 niet in beeld zal brengen, maar haar momenten voor het ongeval wel. Over die laatste beslissing waren heel wat medewerkers van The Crown niet te spreken. Zij vinden dat er in bepaalde “schrijnende scènes” grenzen worden overschreden.

Queen Elizabeth

De Netflixserie The Crown volgt het volledige verhaal van Queen Elizabeth. Dat zorgt er ook meteen voor dat de verschillende seizoenen zich soms niet meteen na elkaar afspelen. Zo begon het allereerste seizoen in 1947 en startte het laatste in de jaren 90. De rol van Queen Elizabeth is de afgelopen seizoenen door heel wat verschillende actrices gespeeld. Zij zullen allemaal opnieuw te zien zijn in het slotseizoen van The Crown.

Het eerste deel van seizoen 6 van The Crown is vanaf donderdag 16 november te bekijken, op donderdag 14 december volgt deel 2.

Meer
Lees meer...