Leiders té zat = Waals scoutskamp vier dagen te vroeg stopgezet

Op scoutskamp gaan in Sankt Vith, de welpen uit het Luikse Embourg keken er waarschijnlijk al maanden naar uit. Maar een hoogtepunt in hun zomervakantie werd het niet. Aan het kamp kwam vier dagen eerder dan voorzien een einde, toen bleek dat de leiding zodanig veel gedronken had dat ze niet meer voor de kinderen konden zorgen.

Vier dagen eerder dan voorzien werden de dertien 8- tot 12-jarigen uit Embourg naar huis gestuurd. Hun jaarlijks zomerkamp had morgen moeten eindigen, maar werd afgelopen weekend al stopgezet. De vijf leiders waren té dronken om nog goed voor hen te kunnen zorgen. 

“We oordeelden dat het kamp niet meer kon doorgaan”, legt Geoffroy Crepin, de woordvoerder van de Fédération des Scouts Baden-Powell de Belgique, uit aan de RTBF. “Er was te weinig veiligheid en animatie voor de kinderen.”  Volgens Crepin had de leiding op voorhand een waarschuwing gekregen over alcoholgebruik, “maar ze zijn hun belofte niet nagekomen”.

“Alcoholmisbruik is een maatschappelijk probleem dat alle jonge mensen treft”, gaat Crepin verder. “We doen er alles aan om onze leiders bewust te maken van hun verantwoordelijkheden.” De vijf leiders worden dertig dagen geschorst en het is nog maar de vraag of ze in de jeugdbeweging zullen mogen blijven.

Meer
Lees meer...