LGBTQ+-film ‘Red, White & Royal Blue’ cast Taylor Zakhar Perez en Nicholas Galitzine in de hoofdrollen

Na het grote succes van de Disney+-reeks Love, Victor en de Netflixserie Heartstopper besloot ook Amazon Prime Video een graantje mee te pikken van die populariteit. De streamingdienst zal binnenkort namelijk met een eigen LGBTQ+-liefdesverhaal komen. Dat zal in de vorm van de romantische film Red, White en Royal Blue zijn. Het is gebaseerd op het gelijknamige boek van Casey McQuiston. Nu werd onthuld dat acteurs Taylor Zakhar Perez en Nicholas Galitzine daarin de hoofdrollen zullen vertolken.

Er staat binnenkort nog een zoetsappige queer-romance aan te komen! Zo zou de Amerikaanse streamingdienst Amazon Prime Video een verfilming van de bestseller Red, White & Royal Blue maken. Dat is een boek van schrijfster Casey McQuiston. Onlangs vond Prime Video hun twee hoofdrolspelers in het verhaal en dat zullen niemand minder dan Taylor Zakhar Perez en Nicholas Galitzine zijn. Dat nieuws schreeuwde de auteur van het verhaal van de daken op Twitter.

Red, White & Royal Blue

Het boek Red, White & Royal Blue van schrijfster Casey McQuiston is een New York Times-bestseller. Daarom is het dus geen verrassing dat Amazon Prime Video dit succesverhaal wou verfilmen. Onlangs raakte dus bekend dat acteurs Taylor Zakhar Perez en Nicholas Galitzine gecast zijn als de hoofdrolspelers. Dat deelde McQuiston via een speciale video op Twitter.

De aankomende film zal het verhaal van de Mexicaans-Amerikaanse Alex Claremont-Diaz (Perez) volgen. Zijn mama won zojuist de Amerikaanse presidentsverkiezingen waardoor Alex zich opperbest moet beginnen gedragen. Hij is nu tenslotte de presidentszoon en dus een belangrijk gezicht binnenin het Witte Huis. Dat lukt hem vrij goed want hij is een charmante en grappige jongeman.

Er is echter één probleem want hij moet bevriend worden met zijn rivaal, de Britse prins Henry (Galitzine). Hun families hadden verwacht dat ze hun ruzie zouden bijleggen en beste vrienden zouden worden, zeker nu ze beiden publieke figuren zijn. Al snel komen de twee er tegen alle verwachtingen in achter dat hun band veel dieper gaat dan vriendschap of rivaliteit. Maar Alex moet zijn romance met prins Henry geheim houden om de kans op een herverkiezing voor zijn moeder niet te verpesten.

Cast

Taylor Zakhar Perez is voornamelijk bekend van zijn rol in The Kissing Booth 2 & 3 en zal dus de rol van de presidentszoon vertolken. Nicholas Galitizine speelde eerder al een prins in Cinderella naast zangeres Camila Cabello, ook van Prime Video.

Naast Perez en Galitzine zullen we ook nog Clifton Collins Jr. (Star Trek), komiek Stephen Fry en Sarah Shahi (Sex/Life) in de hoofdrollen zien. De rest van de cast bestaat nog uit Rachel Hilson, Ellie Bamber, Aneesh Sheth, Polo Morin, Ahmed Elhaj en Akshay Khanna. Het is niet de eerste keer dat een streamingdienst een liefdesverhaal tussen twee jonge mannen vertelt. Eerder kon namelijk de Netflixreeks Heartstopper al op heel wat populariteit rekenen. Toch belooft dit een uniek liefdesverhaal te worden, want op het platform van Amazon prime Video staan er nog niet veel LGBTQ+-verhalen.

Tony Award-winnaar Matthew López is de regisseur van dienst. En er is ook voorlopig nog geen releasedatum bekend.

Meer
Lees meer...