‘Stranger Things’-acteurs hinten naar nieuwe LGBTQ+-verhaallijn in seizoen 4

Morgen, 27 mei 2022, is het eindelijk zover! Dan komt het vierde seizoen van Stranger Things op Netflix. De eerste beelden zien er alvast veelbelovend uit, maar toch zou er een verhaallijn zijn die niemand verwacht. In een interview met Netflix hintten een aantal acteurs naar een nieuw LGBTQ+-personage.

Na drie jaar wachten kunnen de fans van Stranger Things eindelijk bijna terug genieten van nieuwe afleveringen. Daarin zal alles nog grootster en nog indrukwekkender worden. Maar naast alle monsters en special effects is er ook plaats voor de persoonlijke verhalen van de personages. In een interview met Netflix lieten de acteurs alvast een hint naar een nieuwe LGBTQ+-verhaallijn achter.

Relaties

Naast alle wezens uit het Upside Down, geeft Stranger Things ook aandacht aan romantische aspecten binnen de serie. Zo hebben Eleven (Millie Bobby Brown) en Mike (Finn Wolfhard) al sinds het eerste seizoen een oogje op elkaar, hadden Lucas (Caleb McLaughlin) en Max (Sadie Sink) een korte relatie en zijn ook Nancy (Natalia Dyer) en Jonathan (Charlie Heaton) een koppel. Ook Hopper (David Harbour) en Joyce (Winona Ryder) leken een geschiedenis te hebben.

Daarnaast was er in het voorgaande seizoen ook een eerste LGBTQ+-personage, Robin (Maya Hawke). Zij werd de collega van Steve (Joe Keery) en liet hem aan het einde van het seizoen weten dat ze niet geïnteresseerd was in een relatie met hem. Ze was namelijk verliefd op een ander meisje van de school.

Driehoeksrelatie

Het nieuwe seizoen begint dus alvast met één LGBTQ+-personage, maar daar komt dus zo goed als zeker nog eentje bij. In een interview met Netflix hintten acteurs David Harbour en Finn Wolfhard namelijk naar een love interest voor Will (Noah Schnapp).

In de video reageren de castleden op fantheorieën. Een van die theorieën is er eentje waarbij fans denken dat Eleven en Will zullen samenkomen, nu ze samen in Californië wonen. Maar die gedachte werd al snel gecounterd door actrice Winona Ryder. Zij lachte de vraag meteen weg. Maar wat daarna kwam, is veel belangrijker.

Acteur David Harbour zei namelijk dat zij niet de love interest van Will wordt. “Hij is geïnteresseerd in iemand anders binnen de groep”, klonk het. Waarna de puzzelstukjes bij velen meteen in elkaar vielen. Will zou dus gevoelens hebben voor Mike, maar die zal ze niet beantwoorden.

Hoe dat zal aflopen, dat zien we vanaf vrijdag 27 mei op Netflix.

Meer
Lees meer...