Lifehack om pannenkoeken te maken in een airfryer gaat viraal

Airfryers worden steeds populairder en daardoor duiken er ook steeds meer hacks op over nieuwe manieren om het toestel te gebruiken in de keuken. Nu blijkt uit een virale video dat je met je airfryer zelfs in een mum van tijd pannenkoeken kan maken. Al hebben sommige mensen er wel hun twijfels over.

TikTok is al langer de plaats van allerhande lifehacks. Ook op het vlak van koken is het sociale medium een goede bron van inspiratie. Denk daarbij onder andere aan de heerlijke pasta met amper twee ingrediënten die twee jaar geleden viraal ging.

American pancakes

En nu is er dus een nieuwe lifehack opgedoken die je in slechts enkele minuten tijd een stapel lekkere American pancakes moet opleveren, als je tenminste een airfryer hebt. Een video daarover van het TikTok-account @currys ging viraal op Twitter en heeft daar ondertussen al meer dan 20 miljoen views. Ook op TikTok zelf heeft de video al miljoenen views.

In de video zien we hoe iemand deeg voor pannenkoeken op bakpapier giet in een airfryer en dat telkens herhaalt. In totaal worden er zo zes laagjes gemaakt. Even later zien we de airfryer opnieuw opengaan en zit er tussen ieder papiertje een perfect gevormde luchtige pannenkoek.

Recept

Volgens de uitleg die bij de hack hoort, moet je deeg maken van 1 eetlepel (14 gram) gesmolten boter, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel bakpoeder, 1 ei, 250 milliliter melk en 2 eetlepels basterdsuiker. De laagjes pannenkoekendeeg moet je vervolgens 5 à 10 minuten in de airfryer laten bakken aan 180 à 200 graden Celsius. Om te weten wanneer de pannenkoeken exact klaar zijn, kijk je best regelmatig of ze al voldoende gerezen zijn. Je kan uiteraard ook experimenteren met je eigen pannenkoekenrecept.

In de eerste reacties onder de video zijn mensen alvast verdeeld over het succes van het recept. Sommigen beweren dat hun pannenkoeken er bij hen helemaal niet zo mooi uitzien, terwijl anderen zeggen dat het bij hen wel perfect gelukt is.

Bekijk hier de video van de pannenkoeken in de airfryer:

Meer
Lees meer...