‘Love Is Blind’ op Netflix: ‘Blind Getrouwd’ met een flinke portie drama

Love Is Blind Netflix
Netflix

Netflix zet tegenwoordig steeds meer in op reality-tv. Na de succesreeks The Circle is er nu Love Is Blind. Het programma is eigenlijk gewoon de Netflix-versie van Blind Getrouwd. Maar het is wel een stuk Amerikaanser – lees: dramatischer – dan wat wij van het programma gewoon zijn.

Blind Getrouwd gaat binnenkort opnieuw van start op VTM. Maar voor wie écht niet meer kan wachten, is er nu ook de Netflix-versie Love Is Blind. Al gaat het er daar wel een pak anders aan toe.

Love Is Blind

De Amerikaanse Netflix-versie van Blind Getrouwd lijkt op veel vlakken op wat wij van het programma gewoon zijn. Al zijn er ook heel wat verschillen tussen onze versie en die van de streamingdienst. Maar het algemene concept blijft hetzelfde: trouwen met iemand die nog nooit eerder gezien hebt.

Het grootste verschil tussen de Vlaamse (gebaseerd op de Deense) en de Amerikaanse versie, is het feit dat de koppels elkaar al een maand kunnen leren kennen voor ze trouwen. Waar het avontuur in ons land begint aan het altaar, krijgen de deelnemers in Love Is Blind een maand de tijd om elkaar beter te leren kennen. Na die maand kunnen ze dan kiezen of ze al dan niet willen trouwen.

Geen experten

Een ander groot verschil met Blind Getrouwd is dat de Amerikaanse deelnemers zélf hun verloofde mogen kiezen. In de VTM-versie worden de koppels gematcht door een team van professionals, maar op Netflix mogen de deelnemers zelf een keuze maken.

De deelnemers krijgen tien dagen de tijd om hun keuze te maken. De mannen en de vrouwen (ja, op Netflix is er geen holebikoppel) leven tijdens die tien dagen afgezonderd van elkaar. Ze kunnen enkel met de deelnemers van het andere geslacht praten in de zogenaamde pods. Daarin kunnen ze elkaar wel horen, maar niet zien. Wanneer ze het gevoel hebben dat ze de juiste persoon gevonden hebben, mogen ze die ten huwelijk vragen. Zegt de ander “ja”, dan zijn ze verloofd en leven ze een maand samen. Op het einde van die maand worden ze verwacht aan het altaar waar ze nog een keer “ja” of “nee” kunnen zeggen.

Drama

Op die manier werkt Netflix natuurlijk drama in de hand. Want door de deelnemers de kans te geven om zelf te kiezen, kan het natuurlijk gebeuren dat twee vrouwen met dezelfde man willen trouwen, of dat er iemand “nee” antwoordt op een aanzoek.

Op die manier krijgt Love is Blind toch weer wat meer reality-tv-gehalte. En let’s be honest, Blind Getrouwd met een beetje extra drama, dat klinkt stiekem wel aanlokkelijk.

Drie weken

Net zoals The Circle is Love Is Blind een three week event. Dat houdt in dat er drie weken op rij nieuwe afleveringen gelost zullen worden. De eerste vijf afleveringen staan nu al online. Op donderdag 20 februari verschijnen de vier volgende afleveringen op Netflix. En op donderdag 27 februari komt de laatste aflevering online: de aflevering waarin de koppels op hun huwelijk verwacht worden.

In de eerste aflevering zien we het selectieproces, de gesprekken die de deelnemers voeren vanuit hun pods om zo tot de beslissing te komen. De tweede aflevering toont de aanzoeken. Vanaf aflevering drie zijn de koppels dan gevormd en krijgen ze de kans om elkaar beter te leren kennen. Dat doen ze eerst op reis, nadien thuis, waarbij ze ook de vrienden en familie van hun mogelijke man/vrouw leren kennen.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Gesponsorde artikelen