‘Love Island’: Lena reageert op opvallende geruchten over vertrek van haar en Imad

Lena zorgde begin deze week voor misschien wel de grootste verrassing van het huidige seizoen van Love Island. Zij kondigde toen bij de vuurkorf namelijk aan het programma te verlaten, waarna Imad hetzelfde deed. Na dat vertrek doken meteen heel wat geruchten op en die wil Lena nu uit de wereld helpen.

Lena en Imad waren twee van de originele deelnemers van Love Island die er al van bij het begin van dit seizoen bij waren. In de eerste aflevering werd Lena meteen gekozen door basketballer Imad en in de twee weken die volgden bleven de twee ook trouw aan elkaar. Het leek er dan ook sterk op dat het duo het ver zou schoppen in de show, maar daar beslist Lena anders over. Zij liet maandag voor de herkoppeling weten dat het beter was voor haarzelf om het programma te verlaten. Imad zag daarna geen nut meer voor hemzelf om te blijven en deed dus hetzelfde.

Roddels over Imad

Na dat vertrek trok het Nederlandse roddelaccount Juice Channel die versie in twijfel. Zij zeggen vernomen te hebben dat de organisatie Imad heeft verplicht om Love Island te verlaten omdat hij agressief was geweest. Volgens Lena klopt dat niet.

“Ik had mezelf voorgenomen om daar niet op te reageren, maar ik vind dat de berichtgeving té ver gaat. Daarom wil ik dat iedereen de waarheid kent. Imad en ik hebben er weliswaar voor gekozen om onze relatie niet verder te zetten, maar het doet me heel veel pijn om al die leugens te lezen. Zowel over hem, als over mij. Naar verluidt zou Imad agressief geweest zijn tegenover mij, maar dat is absoluut niet waar. Alle Islanders kunnen dat bevestigen. De productie zou dat ook nooit toestaan. Ik vind het bijzonder jammer dat er nu kijkers zijn die deze verhalen geloven”, legt Lena uit in Het Laatste Nieuws. “Imad heeft ook zélf beslist om de villa te verlaten. En niet omdat hij daartoe gedwongen werd, zoals werd gezegd.”

Echte reden

Om alle misverstanden uit de wereld te helpen, gaat Lena ook nog eens dieper in op de reden van haar vertrek uit Love Island. “Het was een moeilijke keuze. Ik heb mijn keuze gemaakt, in samenspraak met de makers en de psycholoog. Voor het zover was, heb ik ook nog met mijn familie gebeld”, legt ze uit.

“Ik was heel graag in de villa, wat de exit er niet gemakkelijker op maakte. Maar het was de juiste beslissing. Exact een jaar geleden heb ik een heel ongezonde relatie beëindigd. Toen heb ik mezelf en mijn omgeving de belofte gemaakt dat ik niet meer in zulke situaties zou belanden. In mijn Love Island-koppel voelde ik dat bepaalde dingen opnieuw niet juist waren. Ik besefte dat ik voor mezelf moest opkomen, en moest ingrijpen”, gaat Lena verder.

Wat die dingen waren die niet juist waren, zegt Lena niet, al was tijdens Love Island wel te zien hoe zij regelmatig ruzie had met Imad. “Wij waren zeker niet het enige stelletje dat op bepaalde vlakken van mening verschilde. Maar bij mij deed me dat terugdenken aan bepaalde patronen uit mijn vorige relatie. Vandaar mijn keuze om de villa te verlaten. Her en der zeggen mensen nu dat ik ook had kunnen blijven, maar dat ging niet. Ik had al te diepe gevoelens ontwikkeld, waardoor het niet zou lukken om me open te stellen voor anderen. Daarnaast ben ik ook iemand die niet zo snel een klik krijgt. Dat het met Imad zo snel gebeurde, was al uitzonderlijk. Ik denk dat het té ingewikkeld zou worden als we beiden gebleven waren, en ik had gezien hoe hij de connectie aanging met iemand anders”, besluit Lena

Meer
Lees meer...