‘Love Island’ is populairder dan ooit en breekt record op Streamz

Het vierde seizoen van Love Island is succesvoller dan ooit. De realitydatingreeks overschreed deze week de 1 miljoen starts op Streamz. Dat is het hoogste aantal ooit op de streamingdienst in drie weken tijd.

Het concept van Love Island is eenvoudig. Een groep jonge Vlaamse en Nederlandse singles verblijft samen in een luxueuze villa op een idyllisch eiland. Daar moeten ze proberen de liefde te vinden door koppel te worden en zo dichter naar elkaar toe te groeien. Ondertussen zijn er allerhande opdrachten om hen te helpen, maar ook andere zaken – zoals bombshells en Casa Amor – die roet in het eten kunnen gooien.

Streamz

Hoewel het lijkt alsof het nieuwe seizoen van Love Island nog maar net is begonnen, is het deze week toch al tijd voor de finale. Die finale is zaterdag en daar zal één koppel als winnaar gekroond worden. Het koppel dat in de app van Love Island van de kijkers de meeste stemmen krijgt en ook door hun medebewoners als meest beloftevol gezien wordt, gaat naar huis met 25.000 euro.

Een eenvoudig concept dus, maar daarom niet minder populair. Het vierde seizoen van Love Island kan op Streamz namelijk op meer interesse dan ooit rekenen. Voor het eerst kreeg een programma op Streamz namelijk meer dan 1 miljoen starts op amper drie weken tijd.

2024?

Dat succes is best opvallend. Voor de start van het vierde seizoen was er namelijk even twijfel over de toekomst van Love Island. Uiteindelijk kwam er toch een nieuw seizoen, al duurt dat iets minder lang dan de voorbije jaren. Het succes op Streamz en op het Nederlandse Videoland doen alvast wel het beste verhopen voor een nieuwe editie in 2024.

Meer
Lees meer...