Man eet 50 jaar lang elke dag een Big Mac en breekt daarmee wereldrecord

Bizar nieuws uit de Verenigde Staten. Daar heeft een 68-jarige man een Guinness World Record verbroken. Donald Gorske eet namelijk al 50 jaar lang elke dag een Big Mac in hetzelfde McDonalds-restaurant. Voor dat jubileum kreeg de man dus een plekje in het World Record-boek en heeft zijn plaatselijke McDonalds een portret van de man opgehangen.

Als je denkt dat je verslaafd bent aan McDonalds, denk dan maar nog eens na. Een 68-jarige man uit de Amerikaanse staat Wisconsin eet namelijk al 50 jaar lang elke dag dezelfde hamburger. Dat betekent dat hij al sinds zijn 18de elke dag een bezoekje brengt aan het restaurant om een Big Mac naar binnen te spelen.

50 jaar

Het Twitteraccount van Guinness World Records deelde deze week een video waarin het verhaal van de Amerikaan Donald Gorske werd verteld. Donald is 68 jaar en gaat elke dag naar zijn plaatselijke McDonalds om er een Big Mac te bestellen en te eten. Dat doet hij ondertussen al 50 jaar. Om dat te vieren krijgt de man nu een plekje in het Guinness Book of Records en een portret in zijn favoriete restaurant.

Toen hij 18 jaar was is Gorske begonnen aan het avontuur. Toen hij in 1972 voor het eerst een bezoek bracht aan de McDonalds in zijn buurt, wist hij dat hij er vaker ging komen. En dan vooral voor de Big Mac, want dat werd meteen zijn favoriet. Hij hield zoveel van de hamburger, dat hij besloot om er elke dag een te gaan halen.

32.340 Big Macs

Daardoor heeft hij nu, op 68-jarige leeftijd, een wereldrecord verbroken. Hij at namelijk in zijn leven al meer dan 32.340 Big Macs. En voor wie dacht dat de man daardoor enorm veel zou zijn bijgekomen… dat is niet het geval. In de video is namelijk te zien dat Gorske er nog gezond uitziet. Hij is dan ook niet van plan om zijn gewoonte na dit record te laten vallen. “Ik ga waarschijnlijk elke dag een Big Mac eten tot ik doodga”, vertelde hij aan McDonalds.

Meer
Lees meer...