Meester Frank Dingenen is terug, maar ken jij hem nog?

Meester, hij begint weer! De titel van het bekende BRT-programma is vandaag opnieuw van toepassing op Frank Dingenen, die officieel bekend maakte dat hij de hoofdredacteur is van de nieuwe website medialaan.be. Maar wie kent Frank Dingenen nog? De duizendpoot was lang niet meer op de voorgrond getreden, maar is het brein achter een belangrijk aandeel Vlaamse tv-geschiedenis.

Er werd al een tijdje gespeculeerd over wie de hoofdredacteur van medialaan.be is. Deze nieuwe site heeft niets te maken met vtm, zoals we eigenlijk zouden verwachten, maar verbaasde iedereen wel aan de echte Medialaan in Vilvoorde. Story gokte op Frank Dingenen als redactiechef en dat nieuws blijkt dus te kloppen. Een tv-coryfee voor de meeste Vlamingen, maar mogelijk doet hij bij de jongste generaties geen belletje meer rinkelen. Het is dan ook allemaal al lang geleden. Daarom een overzichtje van zijn carrière: van schoolmeester tot hoofdredacteur.

1. Meester, hij begint weer

Bijna 30 jaar geleden brak Frank Dingenen door in het beroemde BRT-programma als meester André Buys. Op die manier lanceerde hij nog een pak andere acteurs, toen leerlingen in zijn klas. Wie Frank Dingenen niet meer zo goed kent, zal zeker al gehoord hebben van de volgende namen: Michael Pas, Ianka Fleerackers en Bart De Pauw. Voorts hadden ook Jacques Vermeire, Sien Eggers, Filip Peeters, Ann Petersen en Stijn Meuris een rol in de reeks.

2. Videodinges

Zijn tweede mijlpaal in de tv-geschiedenis kwam er toen hij de overstap naar vtm maakte. Vijf jaar lang presenteerde hij Videodinges, het programma waarin mensen hun grappigste homevideo’s aan de rest van Vlaanderen lieten zien. Later zou wijlen Bart Vandenbossche het gezicht van deze vtm-klassieker worden.

3. Muzikale hits

Frank Dingenen was naar eigen zeggen altijd liefst acteur, maar na zijn overstap naar vtm kwamen er weinig kansen om zijn carrière verder te zetten. Op muzikaal vlak had Frank Dingenen nog wel een aantal hits die intussen voor iedereen bekende meezingers zijn geworden. In dit fragment herken je Mark Vanlombeek als interviewer tijdens het nummer Allez Maurice.

Hij zong ook een liedje over een ander Vlaams fenomeen: weerman Armand Pien. Sorry, Frank Deboosere, maar Frank Dingenen had het toch meer voor je voorganger.

En dit liedje dat hij samen met Niels William zong, moet je ook zeker kennen.

We onderbreken dit artikel even voor verkeersinformatie. En voor de allerbekendste hit van Frank Dingenen.

4. Wat heeft hij nadien uitgespookt?

Nadien hoorden we niet veel meer van Frank Dingenen. Af en toe kon hij nog eens terugkeren naar zijn oude liefde en acteren in tv-series zoals Thuis, Code 37, Aspe, Mega Mindy en Familie. Hij koos ook opnieuw voor de VRT en was daar vooral te horen tijdens het radioprogramma De Zoete Inval op Radio 2. Op het einde van jaren 90 werkte hij als medewerker op het kabinet van minister Bert Anciaux. In het begin van de jaren 2000 overleefde hij een hartaanval.

5. En nu naar de schrijvende pers

Schrijven is Frank Dingenen niet vreemd. Vorig jaar publiceerde hij nog het boek Wat schaft de borst vandaag. Medialaan.be is een nieuwe stap in de schrijfwereld als meester van een online redactie. De boekskes waren hem nochtans niet altijd goed gezind. Zo zijn er verschillende geruchten verschenen, die volgens Frank Dingenen niet kloppen. We wensen hem veel succes met zijn nieuwe baan!

Meer
Lees meer...