Metallica zorgt voor de naam van een nieuw zeewezen

Metallica Zeewezen Diertje Macrostylis Metallicola
EPA

Metallica is een inspiratiebron voor heel wat mensen over de hele wereld. En da’s voor de ontdekkers van een nieuw wezentje diep in de oceaan niet anders. De wetenschappers (waarvan er één een Belg is!) vernoemden het wormachtige diertje naar de rockband. De reden? Z’n duistere woonplek!

Nieuwe ontdekkingen worden al sinds jaar en dag naar bekende plaatsen en mensen genoemd. En nu mag ook Metallica die eer van z’n to-dolijstje schrappen. De metalband vormde namelijk de inspiratie voor de naam van een nieuw wezentje, dat diep in de oceaan leeft.

Habitat schreeuwt Metallica

De Macrostylis metallicola is een soort wormpje, dat heel diep in het water voor de kust van Hawaii leeft. De druk daar is zo’n 400 keer groter als die op aarde. De wetenschappers die het diertje ontdekten (waarvan één een Belg is!), gaven het die naam, omdat z’n habitat Metallica schreeuwt.

Het diertje leeft namelijk heel diep in de oceaan, in complete duisternis. En die gelijkenis hebben de mannen van Metallica ook opgemerkt. Ze deelden heel trots een bericht via hun Instagram-account.

Eén of andere rockband

“We hebben op alle zeven continenten gespeeld, we hebben het tot in de Rock & Roll Hall of Fame geschopt, en nu… zijn we ook een schaaldier!”, schrijft Metallica onder een tekening van het diertje, met z’n naam in een aangepast lettertype.

De band noemt ook vol trots de wetenschappers die verantwoordelijk zijn voor “hun diertje”. “Senckenberg onderzoeker Dr. Torben Riehl en Dr. Bart De Smet van de UGent in België hebben een nieuw schaaldier ontdekt diep in de Stille Oceaan en hebben besloten dat naar één of andere rockband te vernoemen…”

Zwart, zwarter, zwartst

De band en het diertje hebben ’t een en ander gemeenschappelijk. En daar is Metallica best trots op. “Het wormachtige wezentje verblijft in volledige duisternis, heeft geen ogen en is kleurloos. Talk about blackened!”, verscheen er trots onder de tekening.

Gesponsorde artikelen