MrBeast steekt T-Series voorbij en heeft nu officieel grootste YouTube-kanaal

Jimmy Donaldson, beter bekend als MrBeast, heeft nu ook officieel het populairste YouTube-kanaal. De 26-jarige Amerikaan rondde de kaap van 266 miljoen abonnees en ging daarmee het Indiase kanaal T-Series voorbij.

Niemand heeft YouTube zo goed doorgrond als Jimmy Donaldson. Deze Amerikaan begon in 2012 op zijn 13 jaar een YouTubeaccount onder de naam MrBeast. Omdat zijn account aanvankelijk niet echt groeide, besloot hij het algoritme van YouTube volledig te proberen doorgronden. Samen met een groep andere creators onderzocht hij tot in het kleinste detail wat wel en niet werkt op de videosite.

Zo zou hij steeds meer volgers bijkrijgen. Terwijl MrBeast aanvankelijk vaak gamevideo’s postte, begon hij steeds meer en steeds grotere stunts te doen. Zijn video’s van die stunts worden massaal gekeken en MrBeast breekt op YouTube dan ook het ene record na het andere. Het maakte hem niet alleen de populairste, maar ook de rijkste content creator ter wereld

Wraak voor PewDiePie

Hoewel MrBeast al langer bekendstaat als de ‘Koning van YouTube’ was zijn kanaal officieel niet het populairste. Die titel behoorde enkele jaren toe aan T-Series, een Indiaas muzieklabel. Zij namen die titel zes jaar geleden over van de Zweed PewDiePie. Die voerde toen enige tijd campagne om bovenaan te blijven, mede met de hulp van MrBeast, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven.

In 2022 stak MrBeast dan PewDiePie voorbij en sindsdien was de weg naar de top ingezet. Met een recordaantal van 2 miljoen nieuwe abonnees op zaterdag 1 juni bereikte de Amerikaan ook effectief die toppositie. Volgens de website Social Blade heeft hij ondertussen zelfs 269 miljoen abonnees. Het ziet er dus naar uit dat hij zijn koppositie niet snel zal moeten afstaan.

Meer
Lees meer...