‘Ms. Marvel’ krijgt (waarschijnlijk) geen tweede seizoen

De Disney+-serie Ms. Marvel zal waarschijnlijk bij één seizoen blijven. Dat meldt een van de cameramannen van de reeks. Op dit moment zouden er geen plannen zijn en zou Marvel Studios willen focussen op de rol van Kamala Khan, of Ms. Marvel, in de film The Marvels en andere reeds aangekondigde projecten.

In juni kwam de serie Ms. Marvel uit op Disney+. De reeks telde zes afleveringen en vertelde het verhaal van de Amerikaans-Pakistaanse superheld Ms. Marvel. Hoewel de serie geen hoge kijkcijfers kende, werd het wel goed ontvangen. Zo kende Ms. Marvel met 98 procent zelfs de hoogste score voor een Marvelproject ooit op Rotten Tomatoes. Maar toch zit een tweede seizoen er volgens een cameraman niet in.

Ms. Marvel

Met Ms. Marvel gaat Marvel Studios een andere richting uit. De serie focust namelijk niet op een miljardair, halfgod of wetenschapper, maar op een tiener, Kamala Khan (Iman Vellani). Zij worstelt met haar identiteit en komt er tijdens een evenement achter dat ze speciale krachten heeft. Die krachten probeert ze onder controle te houden, terwijl ze ook een voorbeelddochter probeert te zijn. Maar die combinatie lijkt niet altijd goed te werken. Zeker niet wanneer haar krachten ook in het openbaar een rol beginnen spelen.

Nieuwe Marvelshows staan meestal gelijk aan hoge kijkcijfers. Maar dat leek met Ms. Marvel alles behalve het geval te zijn. De serie staat sinds 8 juni op Disney+, maar kon in zijn eerste week niet overtuigen. In vergelijking met andere series behaalde de reeks namelijk enorm lage kijkcijfers. In de eerste vijf dagen keken zelfs ‘maar’ 775.000 Amerikaanse gezinnen naar de openingsaflevering. Ook daarna scheerde de serie nooit hoge toppen.

Geen tweede seizoen

Of die lage kijkcijfers de reden zijn waarom er geen tweede seizoen zal komen, is niet bekend. Maar volgens cameraman Jules O’Loughlin zijn er op dit moment geen plannen om er een vervolg aan te breien. “Met mijn hand op mijn hart kan ik zeggen dat er niet aan gewerkt wordt. Ik heb ook nog niets gehoord over eventuele plannen voor een tweede seizoen”, vertelde hij in een interview met comicbook.com. “Er gebeurt zoveel in het Marvel Cinematic Universe, dus het volgende project voor Iman (Vellani, red.) zal The Marvels zijn.”

Die film komt uit op 23 juli 2023. Of er daarna nog plannen zijn rond de reeks, valt af te wachten. Al zal het personage Ms. Marvel zonder twijfel nog opduiken in andere projecten en misschien zelfs in een van de volgende Avengers-films.

(Her)bekijk de trailer van Ms. Marvel seizoen 1 hier:

Meer
Lees meer...