NASA deelt indrukwekkende beelden van landing van rover Perseverance op Mars

De Marsrover Perseverance bevindt zich sinds donderdag na een reis van zeven maanden en een razend spannende landing op het oppervlakte van Mars. Van dat laatste huzarenstukje heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA nu een schitterend filmpje gedeeld.

Wie geïnteresseerd is in de ruimtevaart zat donderdagavond om 22 uur Belgische tijd met ingehouden adem te kijken naar de landing van de Marsrover Perseverance op de rode planeet. De opluchting bij iedereen was dan ook heel groot toen bleek dat de landing geslaagd was.

Kort daarna kregen we als beloning een eerste wazige, zwart-witfoto te zien van Mars. Ondertussen is de rover ook al in staat gewoon om de eerste audio-opnames vanop Mars vast te leggen. In totaal verzamelde Perseverance tijdens zijn korte verblijf op Mars al voor 30 gigabyte aan gegevens waaronder 23.000 foto’s van tijdens de afdaling. Een deel van die foto’s zijn onbewerkt terug te vinden op de website van NASA.

Unieke beelden

Daarnaast maakte de ruimtevaartorganisatie van al die unieke beelden ook gebruik om een schitterende video van de landing van Perseverance te monteren.

Tussen deze prachtige beelden door hoor je de NASA-ingenieurs vol spanning afwachten of hun levenswerk zacht zal landen en aan haar (voor de meeste medewerkers van NASA is de rover namelijk vrouwelijk) werk kan beginnen. Dat werk bestaat in het zoeken naar indicaties dat er ooit leven was op Mars.

Bekijk de landing van Perseverance op Mars

Meer
Lees meer...