Netflix cancelt ‘The Brothers Sun’ al na één seizoen

Netflix heeft opnieuw genadeloos toegeslagen. De streamingdienst besliste namelijk om na amper één seizoen al te stoppen met de reeks The Brothers Sun. Deze actiekomedie kreeg redelijk goede reviews, maar bereikte niet het publiek waarop Netflix gehoopt had.

Dat de wet van het getal allemachtig is bij Netflix is geen geheim. De streamingdienst zit er daardoor niet mee in om series te annuleren die volgens hun parameters niet populair genoeg zijn. Dat lot onderging de voorbije jaren onder andere First KillFate: The Winx SagaThe Midnight ClubSpace Force1899 en Lockwood & Co..

Te weinig kijkers

En nu is er dus een nieuw slachtoffer. De website Deadline meldt namelijk dat Netflix heeft beslist om geen tweede seizoen te maken van The Brothers Sun. Deze uit acht afleveringen bestaande actiekomedie met onder andere Michelle Yeoh, Justin Chien, Sam Song Li, Joon Lee en Highdee Kuan verscheen begin dit jaar op Netflix en is dus nog maar twee maanden oud.

The Brothers Sun kreeg goede kritieken met vooral lof voor de acteerprestatie van Oscarwinnares Michelle Yeoh. De reeks stond vijf weken in de top tien van Engelstalige series en piekte op een tweede plaats. Met nooit meer dan 7 miljoen wekelijks kijkers bleef The Brothers Sun echter zwaar onder de verwachtingen van Netflix.

The Brothers Sun

The Brothers Sun begint met het hoofd van een machtige Taiwanese triade die wordt neergeschoten door een mysterieuze huurmoordenaar. Op dat moment gaat zijn oudste zoon, de legendarische moordenaar Charles ‘Chairleg’ Sun naar Los Angeles om zijn moeder en zijn naïeve jongere broer te beschermen. Die laatste was tot dan totaal niet op de hoogte van de waarheid van zijn familie.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...