Netflix cast jonge talenten Joey King, Chase Stokes, Brianne Tju & Keith Powers in nieuwe filmadaptatie ‘Uglies’

Netflix kondigde vorig jaar al aan dat ze de megapopulaire young adult boekenreeks Uglies van Scott Westerfeld zouden verfilmen. Dit zal gebeuren in een productie van én met de getalenteerde actrice Joey King. En dat doet ze niet alleen, want bekende acteurs Keith Powers, Brianne Tju en Chase Stokes hebben nu ook getekend om tegenover King de hoofdrol te spelen.

Joey King heeft haar talenten nu ook achter de schermen gebracht, schrijft Seventeen. Terwijl ze in tal van populaire projecten speelde, van Hulu’s The Act tot Netflix’ succesvolle The Kissing Booth-franchise, heeft de ster nu ook haar eigen productiestudio opgericht, All The King’s Horses. Deadline meldde dat King nu een deal met Netflix boekte, waarvoor ze verschillende projecten gaat produceren – een van hen is de verfilming van Uglies, gebaseerd op de internationale bestseller van Scott Westerfeld met dezelfde naam. Dit maakt de 22-jarige King ook een van de jongste talenten die een deal heeft gesloten met een streamingnetwerk.

Uglies

Voor de fans van de serie heeft de verfilming erg lang op zich laten wachten. De filmadaptatie van Netflix bevindt zich voorlopig nog steeds in de preproductiefase, maar in 2006, slechts één jaar na de publicatie van de eerste roman in de reeks, werd er al aangekondigd dat producent John Davis en 20th Century de rechten op het project hadden gekocht. Hoewel de meesten verwachtten dat die eerste film dan ergens in de daaropvolgende jaren zou uitkomen, gebeurde dat nooit. En er kwamen ook geen andere updates tot de aankondiging van actrice Joey King in 2020, met de betrokkenheid van Netflix.

Uglies speelt zich af in een wereld waarin iedereen op zestienjarige leeftijd verplicht plastische chirurgie ondergaat, die iedereen even mooi maakt door zich te conformeren aan een ideale schoonheidsstandaard. En de synopsis luidt als volgt:

Tally staat op het punt om zestien te worden en ze kan niet wachten. Over een paar weken krijgt ze de operatie die haar van een afstotelijk lelijk eendje in een verbluffend mooi model zal veranderen. En als ze eindelijk mooi is, zal ze gestuurd worden naar een high-tech paradijs waar haar enige taak is om plezier te hebben. Maar Tally’s nieuwe vriendin Shay is er niet zeker van dat ze een schoonheid wil worden. Als Shay wegloopt, leert Tally een hele nieuwe kant van de ‘pretty world‘ kennen – en die is niet erg ‘pretty‘. De autoriteiten stellen Tally voor een keuze: haar vriendin vinden en haar aangeven, of helemaal nooit mooi worden. Tally’s keuze zal haar wereld voor altijd veranderen.

Cast

Deadline meldde recent dat een stel nieuwe acteurs zich had aangesloten bij het dystopische fantasyfilmproject Uglies. Niemand minder dan Keith Powers (29), Brianne Tju (23) en Chase Stokes (29) zullen naast Joey King schitteren in de hoofdrol.

Powers speelde onlangs tegenover Chris Pratt in de sci-fi actiefilm The Tomorrow War. De acteur zal ook nog te zien zijn in de Netflix rom-com The Perfect Find, tegenover Gabrielle Union en het surrealistische drama On Our Way, tegenover Micheál Richardson, de zoon van bekende acteur Liam Neeson. Daarnaast zullen we hem ook nog kunnen bewonderen in Avan Jogia’s neo-noir thriller Door Mouse, tegenover Riverdale-actrice Hayley Law. Hij is ook bekend van zijn rollen in Straight Outta Compton en What/If, een Netflixserie met Renée Zellweger in de hoofdrol.

Tju is momenteel te zien in I Know What You Did Last Summer, een nieuwe tv-bewerking van Amazon Prime Video. Hierna zal ze te zien zijn in het drama Three Months en in de thriller The Cow, met in deze laatste een hoofdrol tegenover Winona Ryder (Beetlejuice, The Age of Innocence). De actrice was ook te zien in de horrorfilm 47 Meters Down: Uncaged en in de Hulu-serie Light as a Feather.

Stokes is voornamelijk bekend door zijn rol in de populaire tienerdramaserie Outer Banks van Netflix, die deze zomer terugkeerde voor een tweede seizoen. Hij was ook te zien in de TNT thriller Tell Me Your Secrets en had gastrollen in One Of Us Is Lying en hitserie Stranger Things.

Meer info volgt

De rollen die elke acteur zal spelen zijn nog niet bekend gemaakt, maar er wordt wel aangenomen dat King Tally Youngblood, het hoofdpersonage van de saga, zal portretteren, schrijft Teen Vogue.

Er is voorlopig nog geen releasedatum bekendgemaakt, maar we weten dat Joseph ‘McG’ McGinty (Charlie’s Angels, The Babysitter) de regisseur van de film zal zijn. Dat legt de lat hoog, want acteurs Joey King en Chase Stokes hebben samen met regisseur McG al deel uitgemaakt van enkele populaire projecten op Netflix.

Bekijk in afwachting eens onze lijst met de top 50 beste Netflixseries.

Meer
Lees meer...